En poäng i tät bortamatch - Gradin målskytt
Publicerad: 2023-11-15
#IFBDIF
Det blev en poäng för Djurgården borta mot Björklöven. Onsdagskvällens bortafight utvecklade sig snabbt till en låst, tät och taktisk tillställning. Ett friläge från hemmalaget öppnade målskyttet i den första perioden och därefter dröjde det till 58:43 på klockan innan Anton Gradin räddade poäng för DIF. I förlängningen föll sedan Stockholmslaget, som spelar på nytt hemma nästa onsdag.

Björklöven – Djurgården

Resultat: 2-1 e.förl. (1-0, 0-0, 0-1, 1-0)
Mål: 1-1 Anton Gradin (Nilsson, Odelius)
Skott: 21-30
Publik: 5134

Eftersnacket

Michael Holmqvist sammanfattar den mycket jämna bortamatchen;

– Jag gillar starten, hur vi kommer ut och är lite uppkäftiga och kaxiga. Den andra perioden är rakt igenom bra. Där jobbar vi med rätt saker, är påkopplade och blir mer aktiva med pucken.

– Starten på tredje gillar jag däremot inte. Jag tycker att vi har lite låg energi i ett läge där vi har chansen att vinna en bortamatch och vi vågar inte spela ut. Därför tar vi timeout, för att försöka få igång någonting. Sen är det skitkul att kunna kvittera, men en olycklig situation där vi tappar puck gör att det blir förlust.

Kvitteringen från Anton Gradin kom i spel sex mot fem med endast en minut kvar. "Honken" väger den, på sätt och vis, vunna poängen mot förlusten som det i slutändan blev;

– Jag tycker att vi var värda kvitteringen, sen suger det alltid att torska. Men vi tar med oss en del bra saker härifrån. Sen handlar det om att bli mer effektiva i anfallszonen, för att kunna göra fler mål.

Hannes Feldin
Huvudpartners