Forwarden Zach Magwood till Djurgården
Publicerad: 2023-06-08
Officiellt
Djurgården välkomnar med stor glädje Zach Magwood till huvudstaden och till föreningen. Den 25-årige centern är fostrad i kanadensiska Cambridge, har gjort två säsonger i Europa och ansluter för spel på Hovets is på ett kontrakt till 2024.

– Vi har tittat över centersidan ett tag, i och med den stora risken att Noah skulle försvinna. När vi har tittat har vi gjort det efter en center som gärna är högerskytt, men framförallt har vi prioriterat de offensiva kvaliteterna. Detta tycker jag också att vi har hittat i Zach, kommenterar Djurgårdens sportchef K-G Stoppel.

Zach Magwood, 25 år, är klar för spel i Djurgårdens IF. Centern har skrivit på ett ettårigt avtal, något som betyder spel på Hovets is kommande säsong. Ursprungligen är Magwood hockeyskolad i Cambridge, som även är kanadensarens födelseort.

Närmast ansluter Zach Magwood från Krefeld Pinguine i den tyska andraligan, där det under den gångna säsongen blev 52 poäng på 50 spelade matcher. Säsongen dessförinnan spenderade 25-åringen i HC Innsbruck och noterade då 37 poäng i den österrikiska ligan. Innan flytten till Europa har Magwood även samlat på sig erfarenhet från AHL samt ECHL.

– Zach har som sagt spelat de senaste två åren i Europa, varav ett år i Österrike och ett i Tyskland. Vi har fått goda vitsord om honom både som person och karaktär. Han är även född 1998, vilket passar oss bra då vi har en del äldre spelare i truppen sedan tidigare, resonerar Stoppel.

Nyförvärvet väntas ansluta till Djurgården i slutet av juli, lagom till dess att herrlaget återsamlas. Inför flytten till Stockholm är Zach Magwood full av förväntan över det nya gul-röd-blåa kapitlet i karriären.

– Jag är väldigt glad över att ansluta till ett så historiskt lag som Djurgården och jag ser fram emot att träffa alla inom organisationen. Nu kör vi!, hälsar huvudpersonen.

Djurgården Hockey
Huvudpartners