Djurgårdaren David Lüning får i kväll chansen att kommentera Ottawa-Colorado på Viaplay
Publicerad: 2017-11-11
Nyhet
Djurgårdaren David Lüning kommer i kväll att få chansen att kommentera Ottawa-Colorado på Viaplay.se - efter att ha vunnit Viasats tävling "Kommentatorskampen

Kvällens NHL-match i Ericsson Globe kan du följa både på Viasat och viaplay. Inför matchen anordnade Viasat en tävling vid namn kommentatorskampen - där alla som ville fick skicka in sitt bidrag i hopp om att få kommentera matchen live - på Viapay.

Djurgårdaren David Lüning, som till vardags jobbar på Sörmlands taltidning, såg chansen att förverkliga en dröm när möjligheten att skicka in bidrag uppstod.

– Ja, Kommentatatorskampen är en tävling som anordnas av Viasat. NHL-klipp läggs upp och man får välja ett och sedan kommentera det via headset och sedan ladda upp på deras sida. Sedan väljer en jury ut 4 finalister och en av dem vinner, säger David Lüning.

Hur det gick? David blev inte bara en av fyra finalister utan vann hela Kommentatorskampen. Det betyder att du kan se kvällens match och höra honom kommentera live på Viaplay.

Nu när du vunnit Kommentatorskampen, är kommentator ett yrke som lockar?
– VERKLIGEN. All idrottsmediabevakning/press är ett drömyrke, säger en glad David Lüning.

Idrotten är ett stort intresse för David som i princip alltid syns kring Djurgårdens matcher i fotboll och hockey. På fotbollen är han VIP-värd och på hockeyn är han pressvärd.

Vad är det roligaste med att ställa upp för favoritklubben

– Det är jättekul att kunna "betala tillbaka" lite till den klubb som gett mig så många högtidsstunder. Det är dessutom underbara människor som man lärt känna under åren. Djurgårdsfamiljen är helt fantastisk.

Här kan du se sändningen i kväll (start 19:00) med David Lüning som kommentator.

Joel Widerberg
Huvudpartners