Vinstraden bruten - Djurgården nollat på Hovet
Publicerad: 2023-11-19
#DIFSDE
Efter tre raka segrar och sammanlagt sex vinster på sju matcher tog det tvärstopp för damlaget på söndagen. Hemma på Hovet lämnade DIF isen med klara förlustsiffror, sedan man gått både mål- och poänglösa mot SDE. Ett tidigt insläppt mål satte laget i ett underläge som man inte hämtade sig ifrån. Närmast väntar nu två raka bortamatcher nästa helg.

Djurgården – SDE

Resultat: 0-4 (0-1, 0-2, 0-1)
Mål: -
Skott: 21-28
Publik: 84

Eftersnacket

Rickard Hårdstam var givetvis besviken efter det tydliga nederlaget;

– Så klart inte en godkänd insats. Vi flyttar inte pucken, vi hjälper inte varandra och vi åker väldigt mycket på egen hand. Det blir jäkligt mycket transporterande av puck.

– Då blir det svårt att skapa chanser när man hela tiden kommer en spelare mot tre eller en spelare mot fyra. Vi är rätt ofarliga idag.

DIF hade chansen i flera numerära överlägen, men utan att få utdelning. Spelformen fortsätter att hacka och Hårdstam resonerar på följande vis kring det;

– Det är en process och det är en resa som vi är inne på. Vi har ett ungt lag och vi tar steg hela tiden, vi måste bygga pusslet. Därför har vi valt att hittills inte fokusera så mycket på just powerplay.

Hannes Feldin