Forwarden Sara Säkkinen till Djurgården
Publicerad: 2023-05-29
Officiellt
Djurgården är mycket glada över att välkomna Sara Säkkinen till föreningen. Den finska landslagsforwarden, som spelat ett OS och som gjort fyra säsonger i den amerikanska collegeligan, ansluter till Hovet på ett avtal till 2024.

– Sara är en väldigt spännande spelare med erfarenhet från collegehockey, landslagsspel och allt som kommer därtill. Innan hon flyttade till Sverige och spel i SDHL fick hon uppleva att vinna collegemästerskapet med Ohio State, kommenterar Djurgårdens sportchef Johan Schillgard.

Sara Säkkinen, 25 år, är senaste spelare in i Djurgårdens damlag. Forwarden, med finskt medborgarskap på passet, har en säsong i SDHL bakom sig med nio gjorda poäng i ligan. Utöver det stod Säkkinen även för fem poäng på fyra matcher i vårens kvalspel och nu väntar spel i Djurgårdströjan.

På meritlistan finns utöver SDHL-spel även fyra säsonger i den amerikanska collegeligan, där Sara representerade Ohio State University. Totalt blev det 119 matcher och 33 poäng för forwarden, som även varit uttagen till det finska landslaget vid flera tillfällen och som deltog i OS 2018. Avtalet med Djurgården är skrivet över kommande säsong och föreningen välkomnar nyförvärvet.

– Här får vi en spelare som kommer att driva riktigt hårt och som kommer att tävla varje dag. Vi ser verkligen fram emot att se Sara i Djurgårdströjan, säger Schillgard.

Djurgården Hockey