Försvararen Emma Forsgren till Djurgården
Publicerad: 2023-05-17
Officiellt
Djurgården välkomnar med mycket stor glädje Emma Forsgren till föreningen. Den 20-åriga försvararen, med 203 matcher i SDHL och aktuell i Damkronorna, blir damlagets första nyförvärv och har skrivit på ett avtal till 2025.

– Med Emma får vi in en stor svensk talang som trots sin unga ålder är en mycket rutinerad spelare. Hon har redan samlat på sig flertalet år och många matcher inom ligan, kommenterar Djurgårdens sportchef Johan Schillgard.

Emma Forsgren, 20 år, är klar för spel i Djurgården över kontrakt skrivet till 2025. Försvararen gör därmed flytten från ligakonkurrenten SDE, som hon representerat över totalt tre säsonger fördelat över två sejourer. Utöver det har Danderydsfostrade Forsgren även gjort tre säsonger i Brynäs och vid 20 års ålder är hon redan uppe i 203 spelade matcher i SDHL.

Parallellt med klubblagsspel har backtalangen dessutom fått testa på landslaget, främst på juniornivå. Emma har sedan tidigare även gjort en landskamp med Damkronorna och är nu åter aktuell, då hon till helgen ingår i den svenska trupp som samlas i Falun. Nu är Forsgren spänd över att fortsätta sin utveckling i Djurgårdströjan och 20-åringen blir första nyförvärv in i lagbygget.

– Emma har flera fina sidor som spelare, samtidigt som hon även är en ledargestalt. Det är något som vi kommer att ha stor nytta av. Dessutom är Emma en spelare som kommer från Stockholm, vilket vi verkligen värdesätter, utvecklar Schillgard.

Djurgården Hockey