Välkommen hem till Djurgården, Albin Grewe
Publicerad: 2023-05-04
Officiellt
Djurgården välkomnar med stor glädje Albin Grewe hem till Hovet och till huvudstaden. Den 22-årige Stockholmssonen, som gått genom föreningens juniorled, vänder tillbaka till DIF på ett avtal skrivet över två år.

– Det är väldigt kul att vi får hem Albin till Djurgården. Han är en stark skridskoåkare och en mycket hårt arbetande spelare, som skaffat sig nyttig erfarenhet under de senaste åren. Albin kommer att passa bra in i det lagbygge som vi nu formar, kommenterar Djurgårdens sportchef K-G Stoppel.

Albin Grewe, 22 år, är återigen en Djurgårdsspelare. Efter två säsonger där den rivige forwarden testat vingarna på andra håll vänder Grewe hem till föreningen där han först slog igenom. Avtalet är skrivet över två år och sträcker sig därmed till 2025.

Efter sin juniortid i Djurgården tog Albin Grewe plats i herrlaget redan vid 18 års ålder. Våren 2021 lämnade forwarden Hovet för att slutföra säsongen med Grand Rapids Griffins i AHL, innan äventyret gick vidare hos finska Ilves. Den gångna och föregående säsong har Grewe spenderat i Mora, där det blivit totalt 28 poäng i HockeyAllsvenskan samt fem i slutspelssammanhang.

– Albin har gjort det väldigt bra under sina två säsonger i Mora. Vi ser samtidigt att han har ytterligare potential att nå i sin utveckling, förklarar Stoppel och tillägger;

– Sen är det här även en Stockholmskille med ett stort Djurgårdshjärta. Det gör det givetvis extra roligt att få hem honom till föreningen.

Grewe anslöt ursprungligen till Djurgården från moderklubben Wings HC sommaren 2016. Efter en resa genom J18 och J20 tog den energiske forwarden alltså plats i herrlaget, där det blev spel över sammanlagt tre säsonger. Totalt står Grewe idag noterad för 74 matcher och sju poäng i Djurgårdströjan, en siffra som han nu ser fram emot att öka på. Stockholmssonen skickar här med en hälsning till alla supportrar inför sin återkomst;

– Jag är otroligt glad och tacksam över att vara tillbaka i Djurgår’n igen, och extremt taggad på kommande säsong. Vi ska tillbaka, nu kör vi!

Djurgården Hockey