Tre värvningar klara
Publicerad: 2020-03-24
Nyhet
Lagbygget inför 2020/21 pågår för fullt och i dag kan vi presentera tre nya spelare som sedan en tid tillbaka skrivit kontrakt med oss. Målvakten Mantas Armalis återvänder till oss, men vi har även gjort klart med forwarden Linus Andersson samt backen Tobias Ekberg. Varm välkomna till Djurgården Hockey!

MANTAS ARMALIS
Ålder: 27 år.
Position: Målvakt.
Kontraktslängd: Två år.
Moderklubb: Haninge HF.
– Det är fantastiskt att få komma hem till Djurgården igen, det går knappt att beskriva. Jag flyttar hem till min hemstad, jag ska spela för klubben jag älskar allra mest. Jag har saknat det jättemycket.
– Jag har utvecklat mycket sedan senast jag spelade i Djurgården. Stabiliteten i spelet, men särskilt det mentala. Jag har varit runt lite överallt, i Nordamerika och Ryssland, och då tvingas man jobba mycket med sig själv. Det har varit nyttigt.

Sportchef Joakim Eriksson:
– Det känns väldigt kul och få tillbaka Mantas som under sina tidigare säsonger i DIF blev något av en publikfavorit. Vi känner att i Niklas Svedberg och Mantas Armalis kommer vi de nästföljande två säsongerna ha ett riktigt kompetent målvaktspar med stark Djurgårdsprofilering.  – Mantas har sedan han lämnade oss spelat på högsta internationella klubbnivå och återvänder nu till oss som en mer erfaren och kompetent målvakt än när han lämnade oss. Det ska bli väldigt spännande att följa hans fortsatta utveckling hos oss under de kommande två åren under Fredrik Mikkos handledning.

LINUS ANDERSSON
Ålder: 20 år.
Position: Ytterforward.
Kontraktslängd: Två år.
Moderklubb: MG/Arvidsjaur HC.
– Det känns intressant och spännande. Djurgården är en så stor förening och när jag fick förslaget så kändes det som ett ”once-in-a-lifetime”. När man väl får en chans att spela för Djurgården så tar man den.
– Jag är en spelare som åker mycket skridskor och är aggressiv. Ett offensivt hot. En snabb winger som tar pucken till mål och gillar att skjuta. Sedan har jag utvecklat mitt defensiva spel den här säsongen mycket mer än tidigare, men det är fortfarande inte fläckfritt och jag ska utveckla det mer.

Sportchef Joakim Eriksson:
– Linus har under denna säsong haft en väldigt fin utveckling i Vita Hästen med Tony Zabel som huvudtränare. Han är en högerfattad forward med utpräglat målsinne och vi ser en stor utvecklingspotential i honom. Som person är Linus väldigt ambitiös, träningsvillig och målmedveten med sin hockey och vi känner att han kommer att passa bra in i vår verksamhet.

TOBIAS EKBERG
Ålder: 26 år.
Position: Back.
Kontraktslängd: Två år.
Moderklubb: Töreboda HF.
– Det känns fantastiskt bra att komma till Djurgården. Ett helt rätt val för mig. Jag ser fram emot att spela inför fansen på Hovet. Det var den jobbigaste bortamatchen i mina ögon, så skönt att få slippa vara bortalag på Hovet.
– Jag är en allround tvåvägsback, med ett bra förstapass, som gärna följer med i anfallen.

Sportchef Joakim Eriksson:
– Tobias har, i våra ögon, under den senaste säsongen varit en av de bästa backarna i SHL sett till spelet i fem mot fem. Tobias är väldigt duktig på skridskorna och noggrann i sitt spel, såväl i passningsspelet som i sin positionsförmåga på isen. Vi ser fortsatt stor utvecklingspotential i Tobias, inte minst i det offensiva spelet där han bland annat kommer att ha större möjligheter till spel i powerplay relativt till hur hans situation var denna säsong i Malmö.

Djurgården Hockey