Försvararen Stefan Elliott till Djurgården
Publicerad: 2022-09-10
Officiellt
Djurgården kan med stor glädje välkomna försvararen Stefan Elliott till huvudstaden. Den 31-årige kanadensaren, som gjort tre säsonger i SHL och 87 matcher i NHL, har skrivit på för spel över kommande säsong och ansluter till laget i november.

– Vi är jätteglada över att få in en så pass meriterad spelare till backuppsättningen. Stefan kommer att förstärka oss både i det offensiva och defensiva spelet. Han är dessutom rightfattad, vilket gör att han kompletterar övriga backsidan bra, kommenterar Djurgårdens sportchef K-G Stoppel.

Stefan Elliott, 31 år, är klar för spel i Djurgårdens IF. Kanadensaren kommer med meriter i form av spel i SHL, KHL, AHL och NHL samt ett brons vid Olympiska Spelen 2018. Avtalet är skrivet över kommande säsong och Elliott kliver in som en central gestalt hos Djurgårdens försvarsuppsättning.

– Vi har haft Stefan under radarn rätt länge, vi försökte till och med få in honom under förra säsongen. Nu har vi haft en ny dialog igång under en längre tid. Han var i praktiken klar för en klubb i utlandet, men anledningar gjorde att han blev tillgänglig och vi lyckades hitta en bra lösning, berättar Stoppel och tillägger;

– Jag känner att han kommer att passa bra in i gruppen, både med den spelare och den karaktär som han är. Stefan har under sin tid i Frölunda blivit van vid att arbeta i en drivande miljö och vi har hört många goda ord från hans tidigare klubbar.

Född i Vancouver växte Stefan Elliott upp i British Columbia, på den kanadensiska västkusten. Den 185 centimeter långe försvararen debuterade i NHL säsongen 2011/2012, då i Colorado Avalanches tröja. 2016 gjorde Elliott flytten till Europa, där det sedan dess blivit spel i KHL och SHL samt en vända hem till Nordamerika.

Totalt står backen noterad för 54 poäng på 126 SHL-matcher, samt 25 poäng på 87 framträdanden i NHL. Störst del av karriären har kanadensaren spenderat i AHL, där hans meritlista visar på 298 matcher och 142 poäng. Nu väntar spel på Hovet i Djurgårdströjan.

– Det ska bli väldigt roligt att komma till Stockholm och spela för Djurgården. Jag ser fram emot att hjälpa laget att vinna och ta föreningen tillbaka till SHL!, säger nyförvärvet själv.

Stefan Elliott kommer att ansluta till Djurgården i november.

Djurgården Hockey
Huvudpartners