Forwarden Brette Pettet till Djurgården

26 april 2022 11:30
Officiellt

Djurgården välkomnar forwarden Brette Pettet till Stockholm och till Hovet. Kanadensiskan har skrivit på för spel med damlaget på ett kontrakt över 1+1 år, och ansluter med breda meriter från collegespel och kaptensuppdrag.


– Brette är en spelare som är otroligt spelskicklig och som har en bra blick för spelet. Just denna typ av spelare är exakt vad vi har letat efter och hon kommer att bidra med ett större djup i vårt spel, kommenterar Djurgårdens sportchef Johan Schillgard.

Brette Pettet, 23 år, är klar för spel i Djurgårdens damlag. Kanadensiskan är uppvuxen i Kentville och fick sin hockeyskola i Shattuck St. Mary's, innan hon vid 16 års ålder gick vidare till collegehockey vid University of Wisconsin. I fem års tid har hon där representerat Wisconsin Badgers.

Totalt har det i Wisconsin blivit 95 poäng på 172 matcher för Brette, som varit lagets ledande spelare och även agerat kapten de senaste åren. Nu väntar en flytt till Stockholm och till Hovet, där Brette tecknat ett avtal som sträcker sig 1+1 år. Djurgården har en god erfarenhet av nordamerikanska spelare, inte minst med en bakgrund vid just University of Wisconsin.

– Det som varit en trygghet för oss är att spelarna från Wisconsin, som är ett av USA:s främsta collegelag, kommer med en erfarenhet och tävlingsinstinkt. Det gäller alla de spelare som vi haft från deras verksamhet, förklarar Johan Schillgard.

– Brette har verkligen visat att hon vill hit och vill bidra med all sin erfarenhet. Det som just varit en nyckel för oss när vi plockar spelare från andra lag är att man vill komma hit och tävla.