David Blomgren: "Vi har följt varandra hela min tid i DIF"
Publicerad: 2023-12-03
#DIFAIS
Matchavgörande assist i de tre senaste segrarna och ett stort förtroende i inte minst numerärt underläge. David Blomgren är inne på sin andra säsong i herrlaget - men den sjätte totalt i Djurgårdströjan. Här berättar 20-åringen om sin utveckling och om samarbetet med Michael Holmqvist.

David Blomgren ser fram emot en ny vecka. Spelschemat har, efter ett bitvis upphackat november, rullat igång ordentligt och Djurgården har precis inlett en intensiv period.

I fredags spelade Stockholmslaget den första av åtta matcher inom loppet av endast 20 dagar. Att DIF då har en klart uppåtgående formkurva gör saker och ting lättare.

– Känslan i gruppen är bra. Vi har fått in energi och jag känner bara att det är jäkligt kul att komma till hallen varje dag och träffa grabbarna, berättar "Blomman" och försöker sätta ord på den spelmässiga förändringen;

– Vi spelar med ett annat självförtroende, det är väl den stora grejen tror jag. Sen har som sagt den nya energin fått gruppen att må bättre.

För tillfället står Djurgården på fyra raka segrar. Sett till de sex senaste matcherna har DIF vunnit fem av dessa och tagit poäng i samtliga. Gemensamt för dessa sex matcher har varit att laget letts av Michael Holmqvist, en tränare som "Blomman" känner till väl.

– Ja, jag har haft honom egentligen ända sen jag kom till Djurgården. Vi har gjort en ganska liknande resa. När jag kom upp till J20 blev han J20-tränare, och när jag blev uppflyttad till seniorerna kom ”Honken” också upp. Så vi har följt varandra under hela min tid i Djurgården.

Hur skulle du beskriva din relation med "Honken" efter alla dessa år tillsammans?

– Den är så klart god, med tanke på att vi varit med varandra så pass länge. Man lär känna varandra som människor. Jag trivs väldigt bra med ”Honken” och tycker att det är kul att få jobba med honom på seniornivå också, säger "Blomman".

Spelar en allt större roll: "Försöker att ta tillvara på den istid som jag får"

3-1 borta mot Södertälje, 3-1 hemma mot Kalmar och 5-3 borta mot Västerås. Tre viktiga mål som varit tongivande i de tre senaste segermatcherna. David Blomgren har haft ett finger med i spelet i samtliga och står nu på tre raka matcher med assist.

Den 20-årige forwarden gör sin andra säsong i herrlaget och växer med uppgiften. Förra året blev det nio poäng på 49 matcher i HockeyAllsvenskan - nu står Blomgren redan noterad på åtta pinnar efter 19 omgångar.

– Det har varit ett jätteroligt första år och väldigt lärorikt. Vi har många duktiga, rutinerade och erfarna spelare i laget som jag kan lära mig av, sammanfattar David och fortsätter;

– Sen har jag redan fått spela många roliga och viktiga matcher framför supportrarna. Stödet som vi har är fantastiskt och jag är tacksam över att uppleva det.

Känslan är att du ges en allt större roll och den här hösten har du spelat väldigt mycket i boxplay. Hur är det att få det ansvaret?

– Självklart är det väldigt roligt, man vill spela så mycket som möjligt för att hjälpa laget så mycket som möjligt. Jag försöker att ta tillvara på den istid som jag får på bästa sätt.

Som redan nämnt går Djurgården nu in i en tuff period som sträcker sig fram till jul. Viktiga matcher med värdefulla poäng väntar, med Almtuna hemma på Hovet som nästa utmaning. David Blomgren är redo för morgondagen;

– Generellt har vi haft ganska svårt för Almtuna. Men vi är inne på ett vinnande spår nu, så vi får ta den energin med oss. Sen är det som alla andra matcher, vi behöver göra våra egna grejer riktigt bra. Gör vi det hoppas jag att vi kan fortsätta vinna även imorgon.

Har du inte säkrat din plats till Hovet än? Köp biljetter till matchen här.

Hannes Feldin