Välkommen hem till Djurgården, Axel Andersson
Publicerad: 2023-05-17
Officiellt
Djurgården kan idag med stor glädje välkomna Axel Andersson tillbaka till Hovet. Den 23-årige försvararen har gått genom föreningens juniorled och vänder nu, efter att ha spelat de senaste åren i AHL, hem på ett avtal skrivet till 2025.

– Det känns väldigt kul att få hem Axel till föreningen. Han är en skridskostark och spelskicklig back, som dessutom är högerskytt. Vi ser att han kommer att vara användbar i flera delar av spelet, kommenterar Djurgårdens sportchef K-G Stoppel.

Axel Andersson, 23 år, är tillbaka i Djurgården och den här gången som en herrlagsspelare. Järnasonen vänder därmed tillbaka till den förening och den plats där karriären tog ordentlig fart under tonåren. Andersson anslöt först till DIF som 16-åring sommaren 2016 och spenderade därefter lite mer än två år i juniorleden, med spel i såväl J18 som J20.

Efter att säsongen 2018/2019 ha seniordebuterat i HockeyAllsvenskan med Södertälje SK har Axel spenderat större delen av de fyra senaste åren i Nordamerika. Försvararen har dels representerat Moncton Wildcats i den kanadensiska juniorligan, följt av spel i AHL med San Diego Gulls de tre senaste säsongerna. Däremellan har Andersson även gjort ytterligare en HockeyAllsvensk säsong tillbaka i SSK och nu väntar alltså spel i Djurgårdströjan.

– Axel har kört fast lite efter tre-fyra år därborta i staterna. Han känner nu att han vill komma hem, få en slags nystart och skapa en bra grund till att kunna ta rätt steg i sin utveckling. Det är något som även passar oss bra, förklarar Stoppel.

Axel Andersson återvänder till Djurgården med en meritlista som hunnit växa till sig, med bland annat 92 spelade matcher i HockeyAllsvenskan samt 84 i AHL. Avtalet är skrivet över två säsonger, något som innebär spel på Hovets is fram till 2025.

Djurgården Hockey
Huvudpartners