Djurgården utökar kaptensuppsättningen för SHL-laget
Publicerad: 2021-10-19
Med ordinarie lagkapten Jacob Josefson skadad har Djurgården genom lagets informella ledare, tränare och sportchefer enats om att rotera kaptensrollen för resterande säsong. Linus Videll och Marcus Sörensen delar på kaptensrollen med Tom Nilsson, Rhett Rakhshani och Sebastian Strandberg som assisterande.

– Vi har i Djurgården en ledarskapsvision och tanke om att framgångsrika lag behöver en stark kärngrupp. Denna kärngrupp behöver ta ansvar för och påverka det informella ledarskapet i laget. Ett informellt ledarskap som bland annat består av att följa ett uppgjort grundspel, stå för kontinuerligt bra energi och insatser samt ställa krav på sin egen och sina lagkamraters prestation, förklarar Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson.

Då det sedan tidigare stått klart att Jacob Josefson kommer att bli borta från spel i Djurgården under en lång tid framöver har sportchefer, tränare och de informella ledarna i laget gemensamt kommit fram till att kaptensrollen under resterande del av säsongen kommer att rotera. Som lagkapten kommer Linus Videll och Marcus Sörensen att alternera, samtidigt som assisterande kaptener fortsatt kommer att vara Tom Nilsson, Rhett Rakhshani och Sebastian Strandberg.

– Detta var något som diskuterades och bestämdes direkt efter att Jacob Josefson återfick sina symptom. Med tanke på "Josefs" skadebekymmer som huvudkapten de senaste säsongerna ser vi också positivt på att ha två utnämnda lagkaptener, i händelse av nya skador på våra nuvarande kaptener, säger kaptensuppsättningen i en gemensam kommentar.

Joakim Eriksson utvecklar resonemanget kring det roterande kaptensuppdraget och därigenom det utökade informella ledarskap som det ska medföra;

– I laget idag har vi många potentiella ledare, men de två spelare som just nu naturligt sticker ut är Linus Videll och Marcus Sörensen. Därför vill vi tydliggöra och legitimera att de i ett roterande kaptenskap går i bräschen. Linus har gjort ett kanonjobb som kapten under de första elva matcherna, nu är det Marcus tur att axla manteln de kommande tio matcherna och bära "C:et" på bröstet.

Djurgården Hockey