Välkommen tillbaka till Djurgården, Fanny Rask
Publicerad: 2022-08-22
Officiellt
Djurgården kan med stor glädje varmt välkomna Fanny Rask tillbaka till föreningen. Den 31-åriga forwarden - som har 310 SDHL-poäng, tre VM och två OS på meritlistan - har skrivit på för spel i Djurgårdströjan över kommande säsong.

– Det är med stor glädje och stolthet som vi har kunnat skriva ytterligare ett år med en så pass rutinerad spelare! Fannys inträde i slutet av förra säsongen var helt underbart att se. Hennes lugn, men också hennes nyfikenhet, kring laget och ligan var riktigt rolig att uppleva, kommenterar Djurgårdens sportchef Johan Schillgard.

Fanny Rask, 31 år, är klar för en fortsättning i Djurgårdströjan. Den närmast ikoniska SDHL-profilen anslöt till damlaget i slutet av förra säsongen, sedan hon valt att göra comeback till den professionella hockeyn. Rask var redan då högst delaktig i den slutspurt som var nära att ta Djurgården till SM-semifinal.

Efter säsongen löpte kontraktet ut och sedan dess har diskussioner om framtiden pågått mellan föreningen och Fanny. Nu står det alltså klart att forwarden, som gjort 14 säsonger i högstaligan, fortsätter den aktiva karriären. Det nya avtalet är skrivet över kommande säsong, det vill säga till 2023.

– Jag har haft en kontakt med Fanny under en lång tid och inte stressat henne till beslutet, utan verkligen låtit henne få känna vad hon vill. Just hennes engagemang och fokus kring att spela är enormt roligt. Att vi dessutom får in en erfarenhet i kraft av Fanny är både viktigt och bra för gruppen, förklarar sportchef Schillgard och utvecklar;

– Fanny är en spelare som verkligen passar in i vår filosofi och vårt tänk kring spelare. Dels är hon en av de mer rutinerade spelarna som finns och dessutom är hon en produkt av svensk damhockey, vilket är vår tanke kring Djurgårdens satsning.

Under sina långa, fina och framgångsrika karriär har Fanny Rask upplevt mycket. Den Leksandsfostrade forwarden har bland annat funnits med i tre VM och två OS för Damkronorna, som hon totalt gjort över 150 landskamper för. På klubblagsnivå har Fanny i SDHL producerat 310 poäng på 366 matcher och hungern över mer är påtaglig hos spelaren.

– Det känns fantastiskt kul att få vara med från start i år och det ska bli oerhört kul att fortsätta resan som vi påbörjade förra säsongen. Jag har som vanligt höga förväntningar på oss och på mig själv - så nu är det bara att gasa!, säger Fanny Rask själv om att fortsätta i Djurgården.

Djurgården Hockey
Huvudpartners