Rapport från årsmötet
Publicerad: 2020-09-03
Nyhet
I går kväll var det dags för årsmöte för Djurgården Hockey. Nedan återfinns en sammanfattning av årsmötet.

Årsmötet inleddes med en summering av det gångna verksamhetsåret som delades in i tre delar; Upplevelseidrott, Föreningsidrott och Uppsökande idrott.

Herrlaget kom sexa i SHL, nådde semifinal i CHL, och avslutade säsongen med 17 raka hemmasegrar. Dessvärre blev slutspelet inställt. På damsidan slogs AIK ut i kvartsfinal, men säsongen tog slut i semifinal. Våra juniorer gjorde bra ifrån sig och vi hade bland annat tio juniorer som gjorde debut i A-laget.
Även ungdomssidan fick ett abrupt slut på säsongen som ställdes in, men verksamheten har vuxit.
Den uppsökande idrotten har utökats, och med engagemang i skolorna har vi fått upp emot 16 000 barn i rörelse i olika aktiviteter.

Årets resultat i koncernen blev +1,7 mkr, vilket var sjätte året i rad med plus. Vi kan också konstatera att vi har ett väldigt starkt eget kapital, vilket är jätteviktigt ur den samhällssituation som råder just nu, och ovissheten som den medföljer.

  • Kaarel Lehiste valdes som ordförande för en mandatperiod av ett år.
  • Ulf Grunander, Niklas Johansson, Timmy Pettersson och Lotta Boman valdes om för en mandattid om två år.
  • Göran Tidström, Per-Arne Blomqvist, Niklas Andrae och Pia Söderhorn är redan valda vid förra årsmötet för en mandatperiod av två år. Ett år återstår av deras mandatperiod.
  • Vid varje årsmöte löper mandatperioden för en av ledamöterna i valberedningen ut. Övriga två har två respektive ett år kvar på sina respektive mandatperioder. Kalle Lilja vars mandatperiod löper ut i år stod till förfogande för omval och blev omvald. Övriga personer i valberedningen är Henrik Bromfält och Hasse Breitholtz.
  • Årsmötet utsåg till ordinarie revisorer för en tid av ett år auktoriserade revisorn Karl Henrik Westlund (nyval), Inger Jönebring (omval) samt till revisorsuppleant Karl Andersson (nyval) för samma tid.

Fyra motioner hade inkommit inför Årsmötet:

Motion 1) Motionen gäller att årsmötet beslutar om att samtliga nummer som pensioneras i klubben också ska vara pensionerade genom hela föreningen. Spelare som idag har numret får spela klart i numret, efter det ska numret vara heligt i Djurgårdens IF Ishockeyförening. Det ska naturligtvis även gälla nummer som pensioneras till en damhockeyspelares ära.
Stockholm 4 juni 2020
Tomas Hedlund, medlemsnummer: 7056
Styrelsens svar på motion om pensionerade tröjnummer:
Vi kommer över tid få svårt att placera nummer på spelare. Pensionerat nummer följer med i respektive representationslag. Styrelsen avslår förslaget om medföljande pensionering av nummer.

Motion 2) Motionen gäller att årsmötet ger i uppdrag till Djurgården Hockeys styrelse att ge DIF Alliansen att sjösätta Djurgården Hall of Fame. Att få det klart till 12 mars 2021 då Djurgårdens IF fyller 140 år vore önskvärt.
Stockholm 4 juni 2020
Tomas Hedlund, medlemsnummer: 7056
Styrelsens svar på motion om Hall of Fame:
Alliansen har påbörjat ett arbete – förvaltning av historiska arv. En mycket sammanfattande och förenklad bild är att projektet skall resultera i en både fysiskt och digitalt heltäckande historisk bild av föreningens snart 130-åriga historia. Det är prioriterat just nu – efter det kan det finnas möjligheter att ta det här vidare. Vi vill att Djurgården Hockey som förening själva väljer ut kriterier och vilka som kan ingå i en Hall of Fame – men förvaltandet av det kan Alliansen ha. Styrelsen bifaller motionen men med senare klardatum än 2021.

Motion 3) Motionen gäller att årsmötet ger i uppdrag till materialförvaltarna att ta fram en gul bortatröja. Hemma alternerar Djurgården med att spela i blått i matcher måndag till fredag och rött på helgerna. Att årsmötet beslutar att Djurgården Hockey ska spela i de klassiska Djurgården Hockeyfärgerna och att inte det kommer att tas fram en blårandig tröja för hockeyn. Stockholm 30 april 2017
Tomas Hedlund, medlemsnummer: 7056
Styrelsens svar på motion om färger på matchtröjor:
Vi har en process för framtagande av matchtröjor som vi är trygga med. Vi har alltid med oss våra tre färger i skapandet men vi vill inte binda fast oss vid krav på vilka färger som ska användas på officiella matchtröjorna för att ha kreativ rörlighet i framtiden. Gällande randiga tröjor så vill vi inte binda fast oss vid ett regelverk här heller. Det är inget som vi planerar för runt tävlingströjor för tillfället. Styrelsen avslår motionen om fastställda färger i matchstället.

Motion 4) Motionen gäller att årsmötet ger Djurgården Hockey i uppdrag att sätta ihop en krisgrupp vars uppgift ska vara att få tillbaka publiken till matcherna. Här ska det finnas representanter från Järnkaminerna, minst en supporter från varje säsongskortsdel, klack, aktiv sittplats, gul-, röd-, blå och guldsektionerna samt även minst en sponsorrepresentant. När krisgruppen nått mål övergår den till att bli en matcharrangemangsgrupp med träffar minst två gånger per säsong. Att årsmötet ger Djurgården Hockey i uppdrag skyndsamt ta fram en handlingsplan för att få tillbaka publiken till Hovet och Globen.
Stockholm 4 juni 2020
Tomas Hedlund, medlemsnummer: 7056
Styrelsens svar på motion om matcharrangemangsgrupp:
Vi är inte heller nöjda med publikutvecklingen föregående säsong. Vi analyserar ständigt vårt flöde av publik. Det ingår i vårt dagliga arbete att öka intresset för Djurgården Hockey. Vi ser positivt på en rådgivande fokusgrupp med träffar minst två gånger per år. Det är Djurgården Hockey som sätter ihop gruppen via intresseförfrågan till nuvarande säsongskortsinnehavare. Styrelsen bifaller förslaget om en matcharrangemangsgrupp.

Sedan blickades det framåt mot säsongen 20/21. Nedan några punkter:

  • Säkra fortsatt verksamhet i Djurgården och SHL samt SDHL.
  • Anpassa kommersiell och sportslig verksamhet till Covid-19-protokoll.
  • Fortsätta utveckla våra intäktskällor anpassad till samhällssituationen.
  • Slutföra hållbarhetsarbetet.
  • Fortsatt arbete för egen träningsanläggning och en modern matcharena.

Årsmötet avslutades med att Kaarel Lehiste höll ett känslosamt tacktal till Jenny Silfverstrand som, efter 18 år i föreningen, slutar sin tjänst som vd. Hon möttes sedan av stående ovationer i salen.

Ytterligare ett stort tack riktades till revisor Anders Lindby som slutar efter 15 år.

I vanlig ordning öppnades det sedan upp för frågor och diskussion, och sportchef/tf vd, Joakim Eriksson, fick många frågor rörande herrsporten.

Det flesta handlade om spelartruppen, samt den ekonomiska anpassningen till Covid-19. I korthet redogjorde Eriksson varför värvningsarbetet varit restriktivt och hur vi hittar nya intäktskällor när publiken tycks utebli.

Eriksson betonade att klubben ska vara framgångsrik över lång tid framöver, och att klubbens existens inte ska riskeras bara genom att vara konkurrenskraftiga den här säsongen. Föreningen har ett flerårsperspektiv i hanteringen av nuläget. För att vara konkurrenskraftiga den här säsongen, berättade Eriksson, handlar det om den egna talangutvecklingen och att unga spelare tar ytterligare kliv i sin utveckling.

Vi rekommenderar alla att bli medlemmar för att ta del av allt som rör föreningen

BLI MEDLEM HÄR!

Djurgården Hockey