Ahlén: "Det händer alltid grejer kring honom"
Publicerad: 2017-07-07
Sommarenkät
Under sommaren presenterar vi alla spelare i Djurgården Hockey. I dag har vi kommit till forwarden Mikael Ahlén. Vems bröllop i laget ska han gå på? Och vem tror han kommer överraska kommande säsong?

Mikael Ahlén, 29 år, har spelat i Djurgården sedan junioråldern och SHL-debuterade i en match 2006/07. Efter en säsong i Nordamerika återvände han till Djurgården. Efter en säsong blev det spel i Nybro och Troja-Ljungby (där han i den senare klubben var lagkapten de två sista säsongerna). Ahlén kom ännu en gång tillbaka till Djurgården och var med och förde upp klubben till SHL redan första säsongen.

När Ahlén skrev på sitt senaste kontrakt med Djurgården sa han så här till hemsidan:
– Jag har varit djurgårdare sedan barnsben. När jag var yngre och såg upp till djurgårdshjältar som Nichlas Falk vågade jag inte ens drömma om att själv få sätta på mig djurgårdströjan och spela i Djurgården. Därför är det en stor ära för mig att spela här idag. Djurgården har förtroende för mig och det ska jag förvalta.

Förtroendet förvaltades. Med 8 mål och 7 assist och totalt 15 poäng gjorde Ahlén sin bästa säsong poängmässigt någonsin i SHL den gångna säsongen.

Tre snabba

Vad ska du göra i sommar?
– Vad jag ska göra i sommar? Jag ska på Brodin-bröllopet (Daniel Brodin gifter sig i sommar). Jag hoppas det är mycket mat där i alla fall. Sen ska jag hänga med familjen i Spanien.

Vem i laget vill du spendera sommaren med?
– Det finns många, men Alexander Falk. Det händer alltid grejer kring honom, en glad skit.

Vem i laget får sitt genombrott kommande säsong?
– Jag tror att många kommer ta kliv. Någon jag tror är Gustav Possler, som hade kämpigt med en skada förra säsongen. Ska bli kul att se honom den här säsongen.

Se fler sommarenkäter:

Peppe Lundh: "Han kommer hjälpa vårt lag"
Linus Johansson: "Han kommer köra som fasen"
Jonsson-Fjällby: "Då hade man inte fått en lugn stund"
William Lagesson: "Tom Nilsson kommer överraska"

Joel Widerberg