• Huvudsponsorer

Lagesson: "Tom Nilsson kommer överraska"

8 juli 2017 07:27
Sommarenkät

Under sommaren presenterar vi alla spelare i Djurgården Hockey. I dag har vi kommit till backen William Lagesson. Vad har han för sommarplaner och vem vill han helst spendera sommaren med?


I maj blev det klart att Djurgården hyr William Lagesson, 21, från Edmonton. Den senaste säsongen var Lagesson varit assisterande lagkapten i UMass (Amherst) i den amerikanska collegeligan NCAA. Djurgårdens strategiska sportchef Joakim Eriksson kommenterade Lagesson så här:

– William är en väldigt lovande back i 96-kullen som de senaste två åren har spelat collegehockey i USA. Robert Ohlsson är välbekant med honom då han spelade i Frölunda innan han lämnade för spel i college. I William får vi en relativt stor men ändå rörlig back, som har ett vårdat spel med pucken.

William Lagesson åkte som 18-åring över Atlanten för att prova på spel i Nordamerika. 2014 blev han även draftad av Edmonton som nummer 91 totalt.

– Tiden i USA har varit jättebra och jag har utvecklats mycket. Jag har fått mycket förtroende och tycker att jag har utvecklat mitt spel, säger Lagesson, som den senaste säsongen var assisterande lagkapten i UMass (Amherst), sa Lagesson till hemsidan i samband med att han presenterades.

Tre snabba med Lagesson

Vad ska du göra i sommar?
– Jag har tänkt träna på bar i sommar. Sen ska jag åka hem till Göteborg där jag kommer ifrån. Ska även på camp i Edmonton.

Vem i laget skulle du vilja spendera sommaren med?
– Jag skulle vilja spendera sommaren med Lukas Vejdemo. Han är en härlig grabb och vi har ungefär samma intressen, så det hade varit roligt att hänga med honom.

Vem i laget kommer överraska positivt kommande säsong?
– Jag tror att Tom Nilsson kommer överraska positivt kommande säsong. Han har kört på bra hela sommaren och jag tror på honom.

Se fler sommarenkäter:

Peppe Lundh: "Han kommer hjälpa vårt lag"
Linus Johansson: "Han kommer köra som fasen"
Jonsson-Fjällby: "Då hade man inte fått en lugn stund"
Mikael Ahlén: "Det händer alltid grejer kring honom"
William Lagesson: "Tom Nilsson kommer överraska"