Läget i truppen just nu
Publicerad: 2018-06-12
Nyhet
Djurgårdens strategiska sportchef Joakim Eriksson går igenom läget i truppen.

Laget tränar just nu efter sina individuella träningsprogram fram till att man samlas på Bosön igen efter middsommar för ett sista läger inför sommaren. Andreas Engqvist, som missade slutet av förra säsongen, är tillbaka i full träning igen.

– Andreas Engqvist har haft en bra försäsong och kör till hundra procent fysisk träning vilket gör att vi räknar med att ”Ante” kommer att gå på is i augusti hel och frisk, förutsatt att inga nya skador eller komplikationer uppstår, säger Joakim Eriksson.

Jonathan Davidsson var med på förra fyslägret ute på Bosön och Joakim Eriksson berättar att det finns en god dialog med Columbus inför kommande säsong.

– Angående Jonathan Davidsson så har vi en positiv dialog med hans NHL-klubb Columbus om att upprätta ett låneavtal som medför att Jonathan tränar och spelar med Djurgården under försäsongen till dess att Columbus rookie- och main camp startar. Förutsatt att Jonathan inte tar en plats i Columbus NHL-lag så kommer han därefter att återvända för spel i Djurgården nästkommande säsong.

Även Axel Jonsson-Fjällby har varit med och tränat med Djurgården på Bosön.

– Axel Jonsson-Fjällby deltar fullt ut i vår försäsongsträning och har tydligt uttalat en egen önskan om att återkomma till Djurgården för spel nästkommande säsong förutsatt att han inte tar plats i sitt NHL-lag Washington, säger Joakim Eriksson.

Nyligen stod det klart att Marcus Högström lämnar Djurgården för spel i Calgary kommande säsong. Det kan du läsa mer om här, där Djurgårdens strategiska sportchef Joakim Eriksson även delger vad vi just nu söker för ersättare till Högström.

Djurgården Hockey