• Huvudsponsorer

Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Tisdag Tis 3 April Apr
Torsdag Tor 5 April Apr
Lördag Lör 7 April Apr
Måndag Mån 9 April Apr
Onsdag Ons 11 April Apr
Fredag Fre 13 April Apr
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Idag 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 24 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov
Lördag Lör 3 November Nov
Tisdag Tis 13 November Nov
Torsdag Tor 15 November Nov

Högström lämnar Djurgården

12 juni 2018 08:40
Nyhet

Efter fem säsonger hos oss kommer Marcus Högström ta chansen i NHL. Han har skrivit på för Calgary och vi önskar honom framgång på andra sidan Atlanten. – Vi glada för Marcus skull att han efter att ha varit en av SHL:s bästa backar de senaste tre åren äntligen har fått sin chans i NHL, säger Joakim Eriksson, strategisk sportchef i Djurgården.


Marcus Högström kom till Djurgården under vår sista säsong i HockeyAllsvenskan och var en starkt bidragande orsak till att vi tog oss upp via kvalserien. Han har sedan dess varit en viktig kugge i vårt försvarsspel och den senaste säsongen den spelare som hade mest istid av alla i laget.
– Marcus påskrift för Calgary är givetvis utmanande för vårt lagbygge den kommande säsongen. Samtidigt så är vi glada för Marcus skull att han efter att ha varit en av SHL:s bästa backar de senaste tre åren äntligen har fått sin chans i NHL. Vi har nu under de senaste tre åren bidragit till att leverera ett tiotal spelare till NHL/AHL vilket är ett väldigt bra betyg till vår verksamhet och vår förmåga till att utveckla och hjälpa spelare mot sin dröm om att spela i NHL, säger strategiske sportchefen Joakim Eriksson.

Högström har visat ett rejält djurgårdshjärta under sin tid här i klubben och kommer lämna ett hål efter sig.
– Det blir givetvis inte lätt att ersätta Marcus så här sent på våren/i början på sommaren. Spelarmarknaden är begränsad den här tiden på året och Marcus var ju ifjol vår ledande back med en genomsnittlig speltid på ca 24 minuter/match. Vi känner oss dock komfortabla med den puckskicklighet vi har i resterande backar och Marcus frånfall ger ju möjligheten för våra unga utvecklingsbara backar som David Bernhardt och Olle Alsing att utöka sina matchminuter och ta ett större ansvar i såväl 5-5 som 5-4 och därigenom forcera sin utveckling. Då det gäller den offensiva produktionen på blålinjen så har vi fortfarande kvar Linus Hultström som i mina ögon sett är en av Sveriges tre bästa powerplay backar vilket gör att den spelartyp vi nu söker till backsidan är en mer allround back med defensiva spetsegenskaper i spelformen 4 mot 5, menar Joakim Eriksson.

Vi önskar Marcus lycka till i fortsättningen.