Högström lämnar Djurgården
Publicerad: 2018-06-12
Nyhet
Efter fem säsonger hos oss kommer Marcus Högström ta chansen i NHL. Han har skrivit på för Calgary och vi önskar honom framgång på andra sidan Atlanten. – Vi glada för Marcus skull att han efter att ha varit en av SHL:s bästa backar de senaste tre åren äntligen har fått sin chans i NHL, säger Joakim Eriksson, strategisk sportchef i Djurgården.

Marcus Högström kom till Djurgården under vår sista säsong i HockeyAllsvenskan och var en starkt bidragande orsak till att vi tog oss upp via kvalserien. Han har sedan dess varit en viktig kugge i vårt försvarsspel och den senaste säsongen den spelare som hade mest istid av alla i laget.
– Marcus påskrift för Calgary är givetvis utmanande för vårt lagbygge den kommande säsongen. Samtidigt så är vi glada för Marcus skull att han efter att ha varit en av SHL:s bästa backar de senaste tre åren äntligen har fått sin chans i NHL. Vi har nu under de senaste tre åren bidragit till att leverera ett tiotal spelare till NHL/AHL vilket är ett väldigt bra betyg till vår verksamhet och vår förmåga till att utveckla och hjälpa spelare mot sin dröm om att spela i NHL, säger strategiske sportchefen Joakim Eriksson.

Högström har visat ett rejält djurgårdshjärta under sin tid här i klubben och kommer lämna ett hål efter sig.
– Det blir givetvis inte lätt att ersätta Marcus så här sent på våren/i början på sommaren. Spelarmarknaden är begränsad den här tiden på året och Marcus var ju ifjol vår ledande back med en genomsnittlig speltid på ca 24 minuter/match. Vi känner oss dock komfortabla med den puckskicklighet vi har i resterande backar och Marcus frånfall ger ju möjligheten för våra unga utvecklingsbara backar som David Bernhardt och Olle Alsing att utöka sina matchminuter och ta ett större ansvar i såväl 5-5 som 5-4 och därigenom forcera sin utveckling. Då det gäller den offensiva produktionen på blålinjen så har vi fortfarande kvar Linus Hultström som i mina ögon sett är en av Sveriges tre bästa powerplay backar vilket gör att den spelartyp vi nu söker till backsidan är en mer allround back med defensiva spetsegenskaper i spelformen 4 mot 5, menar Joakim Eriksson.

Vi önskar Marcus lycka till i fortsättningen.

Djurgården Hockey