SofieroRamirentSportbladetBingo, Betting, Turspel och Poker - Svenska Spel
SHL PlaySHL logoBIF logoDIF logoFHC logoFBK logoHV71 logoLIF logoLHC logoLHF logoMODO logoSAIK logoVLH logoOHK logo

Vi vill vara föregångare och leda utvecklingen!

Djurgården är Sveriges främsta klubb i ishockey med 16 SM-guld, det första redan 1926. Att vi sedan även ungdomsnivå kan titulera oss "mesta mästarna" när det gäller antal USM-Guld är naturligtvis också roligt. På alla nivåer inom organisationen är strävan att ha en professionell verksamhet med en tydlig ambition att vilja bli bäst!

Verksamheten bygger på en filosofi som vi sammanfattar som "Djurgårdsmodellen" där initiativ, utveckling, ambition, framgång och kreativitet är ledsagande för hela organisationen.

Framgångsreceptet för Djurgården Hockey har varit att satsa på egna och lokala spelare. I samtliga mästarlag har truppen till en överväldigande majoritet bestått av spelare från Stockholmsområdet.

Att värva storstjärnor från andra klubbar och göra spektakulära nyförvärv har inte varit Djurgårdens melodi. I Sverige är Djurgården den klubb som producerat överlägset flest spelare till NHL, och av de 37 spelare som lämnat föreningen för spel i NHL har 21 spelat i Djurgården redan som ungdom eller juniorspelare.

Spelarutveckling är det centrala i våra lagbyggen och listan på stora spelare som kommit från de egna ungdoms- och juniorlagen kan göras lång. Det är t.ex. inte många som vet att i finaltruppen 2009/2010 hade inte mindre än 14 stycken spelare spelat i något av våra ungdoms- eller juniorlag.

Vi fortsätter vår satsning på ungdoms- och juniorsidan. Målet är att utveckla talangfulla spelare från Stockholm att bli tillräckligt bra att spela i Elitserien för Djurgården - att skapa morgondagens landslagsspelare och NHL spelare.

För att få en utförligare presentation om oss och vad vi står för kan du klicka här.

Vill du veta mer om framtiden? Skicka ett e-brev till ungdom@difhockey.se.

Djurgården Hockey AB

Box 2, 121 25 STOCKHOLM-GLOBEN

Telefon: 08-600 81 00

Telefax: 08-600 81 99

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB

Design / grafik: A45 Design AB