• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar

Hockeygymnasiet

Djurgårdens IF Idrottsgymnasium

Sedan hösten 2004 bedriver Djurgården Hockey i ett samarbete med Sjölins Gymnasium gällande ishockeygymnasium. Från och med höstterminen 2011 bedrivs detta samarbete som Elitishockeygymnasieverksamhet certifierat av Svenska Ishockeyförbundet och är godkänt av Skolverket.

Bakgrund
Djurgården Hockey och Sjölins Gymnasium har ett gemensamt intresse att skapa de bästa förutsättningarna för ishockeyspelande ungdomar på elitnivå att bedriva högskoleförberedande gymnasiestudier parallellt med specialinriktade studier i idrott.

Syfte och mål
Genom samarbetet vill Djurgården och Sjölins Gymnasium bidra till att ungdomarna stimuleras och utvecklas i sin specialidrott samtidigt som de tillförsäkras möjligheter till fortsatta studier efter en eventuell idrottskarriär.

Genom samarbetet vill Djurgården och Sjölins Gymnasium dessutom bidra till att öppna möjligheterna för icke idrottsintresserade ungdomar att få arbeta tillsammans med elever som bedriver en målinriktad träning och utbildning inom sin idrott samtidigt som de idrottsintresserade ungdomarna får möjlighet att arbeta tillsammans med de som har andra mål och inriktningar med sin utbildning.

Studier och träning
Sjölins Gymnasium ansvarar för planering och genomförande av ordinarie studier. Elever ska ha de förkunskaper som krävs för att studera på det samhällsvetenskapliga, naturvetenskapliga och ekonomiska programmen. Eleverna tas in på likvärdiga villkor som andra elever som är intresserade av att studera på aktuell skola. Sjölins Gymnasium bedriver högskoleförberedande studier och jobbar utefter en pedagogik som kallas "Casemetodik" (för mer information www.sjolinsgymnasium.se). För mer information angående studier kontakta specialidrottsansvarig på skolan Jonas Kull på [email protected].

Djurgården ansvarar för den idrottsliga inriktningen såsom träning, rehab, kost- och träningslära. Träningen bedrivs på Hovet tre förmiddagar i veckan (fn. mån, ons tors mellan kl. 08.00-10.40) direkt i anslutning till vårt a-lags träningar. Dessa träningar inriktar sig helt på individuell utveckling både gällande is- och fysträning. Utöver dessa träningar bedrivs ordinarie träningar med J18- och J20 laget 4-5 kvällar/veckan samt 2-3 matcher/veckan. En normal vecka innehåller 6-8 träningar och 2-3 matcher. Då detta är en mycket hög belastning som samtidigt ska utföras med hög kvalité ställer det höga krav på spelaren/eleven vilket gör att vi tittar mycket på ambition och attityd i urvalsprocessen.

De ledare som finns kring träningen på skoltid är:

Roger Öhman, huvudtränare DIF Dam
Jörgen Bemström, huvudtränare J20
Mattias Zackrisson
, huvudtränare J18
Johan Schillgard, huvudansvarig Hockeygymnasiet
Nils Ekman, sportchef Djurgården Dam
Michael Holmqvist, assisterande tränare J20
Mikael Gerdén, målvaktstränare J20 & J18
Mattias Gustavsson, naprapat och fystränare

Boende och kost
Djurgården rekryterar i första hand spelare från Stockholmsområdet som har möjlighet att fortfarande bo hemma. Om det skulle vara aktuellt att ta in spelare utanför Stockholmsområdet så hjälper Djurgården till med bostad i närheten av Hovet. Eleverna äter lunch i skolan varje dag och har också möjlighet att vid skoldagens slut äta mat i skolan till ett förmånligt pris innan de går vidare till eftermiddagsträningarna/matcherna.

Intagning och rekrytering
Djurgården ansvarar för Intagningen av spelare till ishockeygymnasiet. Det krävs att spelarna har de förkunskaper som krävs för att bli elitspelare inom Djurgården. Rekryteringen sker först och främst via scouting. I vissa fall kan det vara aktuellt med try out.

Ansökan och antagning
Ansökan till Djurgårdens IF Elitishockeygymnasium skall göras interaktivt via Svenska Ishockeyförbundet senast den 1 december.

Ansökningsinformation och ansökningsformulär finner du på www.swehockey.se, klicka på länken ishockeygymnasier.

Ansökan till Sjölins Gymnasium görs via Gymnasieantagningen i Stockholms län.

Behörighet
För behörighet krävs godkänt betyg i
- Svenska/svenska som andraspråk
- Engelska
- Matematik
- Samt godkänt betyg i ytterligare 9 ämnen, totalt 12 ämnen, för Samhällsvetenskapsprogrammet ska 4 av de 9 godkända ämnena vara geografi, historia, samhällsvetenskap samt religion, för Naturvetenskapsprogrammet ska 3 av de 9 godkända ämnena vara biologi, fysik och kemi.

Urval
När antalet platser är färre än antalet sökande görs ett urval som bestäms utifrån behörighet och betygspoäng.
Betygspoängen utgörs av summan av värdena för de 16 bästa betygen i slutbetyget från grundskolan.

Datum
Sista ansökningsdatum är 15 februari.

Vid eventuella frågor kontakta:

Thomas Johansson
Huvudansvarig för hela juniorverksamheten
[email protected] eller 070-3188768

Johan Schillgard, ansvarig för Hockeygymnasiet
johan.schi[email protected] eller 070-955 54 30

Magnus Welin, ansvarig för intagningen (ishockeyfrågor).
[email protected] eller 070-4905282

Jonas Kull, specialidrottsansvarig Sjölins Gymnasium (skolfrågor).
[email protected] eller 073-3905328