Johan Schillgard lämnar Djurgården
Publicerad: 2024-05-01
Officiellt
Efter elva år i Djurgården lämnar Johan Schillgard nu föreningen. 53-åringen, som de tre senaste säsongerna varit sportchef för damlaget samt ansvarat för Hockeygymnasiets verksamhet, har tackat ja till en tjänst på SDHL.

– Johan har gjort ett väldigt fint och viktigt arbete här under en lång tid. Hela föreningen har honom att tacka för de här många åren, samt önskar Johan ett stort lycka till i hans nya uppdrag, kommenterar Djurgårdens sportsligt ansvarige Niklas Wikegård.

Johan Schillgard, 53 år, har varit verksam inom Djurgården Hockey ända sedan 2013. Den tidigare aktiva Djurgårdsjunioren har innehaft ett flertal olika roller och uppdrag, bland annat som huvud- och assisterande tränare för J18. Utöver det har Schillgard ansvarat för Hockeygymnasiets verksamhet för såväl tjejer och killar.

De tre senaste säsongerna har Johan Schillgard parallellt med det agerat sportchef för föreningens damverksamhet, där han under säsongen som gick även klev in och stöttade som assisterande tränare. Under sina år som sportchef har damlaget nått två SM-kvartsfinaler och en SM-semifinal. Nu kliver Schillgard alltså av sitt uppdrag hos Djurgården för en tjänst på SDHL.

– Vi kommer nu att titta igenom vår organisation, för att se hur vi ska fylla luckan efter Johan. Arbetet kring vem som ska kliva upp och ta den här rollen är redan påbörjat, berättar Wikegård.

Djurgården tackar Johan Schillgard för hans betydande insatser i föreningen och önskar honom all lycka framöver.

Djurgården Hockey
Huvudpartners