Skadeuppdatering gällande Niklas Svedberg och Paul Carey
2021-11-26
Djurgården har drabbats av två avbräck i form av Niklas Svedberg och Paul Carey. En knäskada kommer att hålla Svedberg borta resten av säsongen, samtidigt som Carey genomgått en operation och beräknas vara borta fram till decemberuppehållet.

Under onsdagens träning skadade Niklas Svedberg sitt ena knä i samband med en situation. Målvakten har sedan dess genomgått en undersökning som visat på skador i knäet, något som kommer att hålla honom borta säsongen ut. Djurgården kommer primärt att lyfta upp Carl Lindbom från juniorlaget, samtidigt som Mantas Armalis blir uttalad förstamålvakt.

Även Paul Carey blir borta från spel den närmaste tiden. Anledningen till detta är att forwarden under gårdagen genomgick en operation. Amerikanen beräknas inte hinna tillbaka i spel innan decemberuppehållet, med andra ord är planen comeback vid omstarten efter jul.

– Det är givetvis ingen optimal situation att ytterligare spelare blir borta. Det viktiga nu är att laget kommer samman och agerar med en desperation i sitt spel, likt hur vi till stora delar uppträdde igår borta mot Skellefteå, kommenterar den strategiske sportchefen Joakim Eriksson.

– Vi letar sedan en tid tillbaka redan efter förstärkningar på spelarmarknaden. I och med de långa skadorna på Josefson, Ågren, Svedberg, Högström och Carey har vi ett behov i samtliga tre lagdelar. Det finns tyvärr inte många kvalitativa nyförvärv tillgängliga, och till det att vi hittat sådana får vi fylla luckorna med våra lovande unga spelare.

Djurgården Hockey