Vejdemo stod för säsongens genombrott
2016-04-02

Forwarden Lukas Vejdemo gjorde den här säsongen sin första säsong i A-laget och spelade mestadels tillsammans med Markus Ljungh och Robin Alvarez. Totalt blev det 5 mål och 12 assist och 17 poäng totalt för Vejdemo som fyllde 20 år i januari. 

 

Går inte klippet igång kan du se klippet här

Lukas Vejdemo. Vad säger du om säsongen?

- En riktigt rolig säsong som tyvärr tog slut lite tidigt men där vi gör en bra säsong om man ser till hela säsongen. Sedan fick jag vara med i J20 och vinna ett guld till där så jag avslutade på topp ändå.

Hur är det att få kliva in på slutet och ta ett guld med J20?

- Extremt roligt. Vi vann förra året också. Att komma dit och spela semifinal (vinst mot AIK) och kliva in i hettan direkt och vinna där (mot Skellefteå). Det var stort. Tror aldrig Djurgården vunnit två raka guld, så det var häftigt.

Vad är styrkan att kunna vinna guld igen?

- Det ligger väl mycket runt om laget, tränarna och gruppen var sammansvetsad. Alla krigade för varandra och offrade sig verkligen för laget. Det gav resultat också.

Du tog en ordinarie plats i A-laget under säsongen. Hur höga var förväntningarna inför säsongen att ta den platsen?

- Jag hade det som mål men visste att det skulle bli tufft. Hård konkurrens och många duktiga spelare. Det var bara att kriga och visa upp mitt spel. Kul att jag fick chansen och jag växte in i det och är nöjd med säsongen.

Vad gjorde att du fick chansen?

- Jag hade några bra träningsmatcher på söutet där jag visade upp mina styrkor i skridskoåkningen och annat spel. Jag tog chansen när jag fick den.

Vad säger du om din säsong personligen?

- Mitt mål var att ta en plats och det gjorde jag. Jag hade velat spela JVM men det fick jag inte göra vilket var surt. Totalt sett är jag nöjd och det har varit riktigt kul att spela med Djurgården. Och avsluta juniorkarriären med ett JSM-guld.

Vad har du utvecklat mest?

- Det är mycket. Det är ett annat spel på senoiornivå och man har blivit starkare kring sarghörnen. Allt går så mycket fortare och allt är på en högre nivå. Svårt att peka ut något speciellt men spelet i sig har blivit bättre.

Nu blir du senior nästa säsong. Vad vill du utveckla?

- Jag vill bli starkare och utveckla mitt spel. Men främst skottet och styrkan.

Erica Carlsson/Joel Widerberg