Försvagat Djurgården orkade inte hela vägen
Publicerad: 2020-10-20
Nyhet
Vi kom med kraftigt mannfall till bortamatchen mot Leksand. Tre spelare avstängda, tre spelare sjuka och ytterligare tre på skadelistan gav oss ett riktigt ungt lag på isen. Trots det tog vi en tvåmålsledning med mersmak efter de första två perioderna. Vi orkade tyvärr inte hålla ledningen i sista perioden utan tog det till förlängning där vi förlorade.

Vi inledde piggt men drog även på oss några utvisningar som präglade den första perioden. Vi tar två av dem väldigt tätt vilket leder till spel med två spelare mindre på isen i 1:40. Det klarar vi av när Svedberg gör flera räddningar och där Robin Norell räddar den på mållinjen med millimetern på vår sida.
Vi fick spela powerplay i slutet av perioden och i samma sekund som leksandsspelare sätter skridskon på isen så tunnlar William Eklund in 1-0 till oss. Det med bara 25 sekunder kvar på perioden.

Överlägsen andra
Andra perioden är en av våra bästa den här säsongen, även om konkurrensen inte är stenhård där. Vi är dominanta över hela isen och virvlar runt hemmalaget. Vi skapar mängder med lägen. Det vi släpper till tar Svedberg hand om och när Alexander Holtz får yta för sitt dragskott så sätter han den i bortre krysset. Vi tar ledningen med 2-0 vilket kunde ha blivit mer efter den andra.

Tredje perioden håller vi inte alls ihop spelet när hemmalaget spelar mer desperat. De får in en snabb reducering vilket ger dem mersmak och när vi tar några utvisningar så kan de fortsätta att pressa ner oss. Det var i just den spelformen som vi släppte in kvitteringen när ett höstlöv seglade in bakom Svedberg som inte såg något av det skottet.
Vi fick inte upp spelet ordentligt och det var farligt nära några gånger där målramen räddade oss.
I förlängningen tog det inte lång tid innan vi tappade ett 2 mot 1 läge som de utnyttjade till seger.