Alexander Holtz skriver NHL-avtal med New Jersey Devils
Officiellt2021-04-19
New Jersey Devils har kontrakterat Alexander Holtz på ett treårigt NHL-avtal, och äger därmed beslutet var spelaren ska husera kommande säsong. Det här betyder samtidigt att Stockholms stad med moderklubben Boo IF, ungdomsklubben Nacka HK och Djurgården genom sin gemensamma talangfabrik producerat ytterligare en spelare av absolut högsta klass.

– Alexander har skrivit på ett treårigt avtal med New Jersey. Han har samtidigt ett år kvar på sitt avtal med Djurgården. I och med att Alexander blev draftad i första rundan kan New Jersey tillsammans med Alexander välja var de anser att det är bäst för Alexander att fortsätta sin talangutveckling. I NHL, AHL eller SHL - med andra ord Djurgården, förklarar Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson.

Med Alexander Holtz nyskrivna NHL-avtal står det klart att Stockholms stad har utvecklat ännu en spelare värdig världens främsta hockeyliga. 19-årige Alexander startade sin resa i Boo IF, innan han skolades vidare och förädlades i Nacka HK. Som 15-åring anslöt han 2017 till Djurgården och därifrån har "Alex" tagit vägen genom U16, J18 och J20 upp till SHL-laget. Utvecklingen har gått i en rasande takt för forwarden.

– Alexander rekryterades in i Djurgårdens verksamhet redan som 15-åring från Nacka HK och hans individuella utveckling har konstant pekat i en positiv riktning. Alexanders resa har präglats av passion, stark drivkraft, tävlingsinstinkt och en förmåga att hitta sitt spel och bygga det på sina styrkor, berättar Djurgårdens utvecklingschef Tobias Pehrsson och fortsätter;

– Från inträdet i Djurgården har vår talangfabrik i form av vår HG- & Juniorverksamhet haft en positiv påverkan på Alexanders fortsatta kliv mot seniorelitnivå. Framförallt har han själv haft en urkraft i sin ambition att nå högsta nivå och ännu har resan bara börjat. Vi är glada för Alexanders framdrift och kommer fortsätta att verka för såväl Alexander som Djurgårdens bästa in i kommande säsong.

Sedan debuten i herrlaget har det blivit 81 matcher fördelat på två fullständiga säsonger i SHL samt SM-slutspel. Alexander Holtz har där noterat 18 mål och 20 assist, samt varit drivande med sin inställning och sin vilja att utvecklas. Nu har detta belönats med ett NHL-avtal hos New Jersey Devils organisation. Exakt hur den närmaste framtiden ser ut för Alexander Holtz återstår att ta beslut kring, och Joakim Eriksson är tydlig med att Djurgården står redo att ansvara för spelarens utveckling.

– Givetvis kommer jag själv och Barry att föra en dialog med New Jersey och Alexander om varför vi tycker att han bör stanna ett år till i Djurgården innan han åker till Nordamerika. I slutändan äger New Jersey och Alexander beslutet, och vi får helt enkelt avvakta till senare i sommar innan vi vet hur det blir med spel i Djurgården nästkommande säsong.

Djurgården Hockey