Östlund ledde DIF till tredje raka segern
Publicerad: 2023-02-08
#TAIFDIF
Djurgår’n fortsätter att vinna i HockeyAllsvenskan. Borta mot Tingsryd satt det dock hårt inne, inte minst då hemmalaget öppnade målskyttet i Dackehallen. Noah Östlund såg till att kvittera för DIF i mittenakten, innan Wiktor Nilsson avslutade ett elegant anfall med att styra in ledningspucken. I slutminuterna punkterade Stefan Elliott matchen i tom målbur.

Tingsryd – Djurgården

Resultat: 1-3 (1-0, 0-1, 0-2)
Skott: 23-24
Mål: 1-1 Noah Östlund (Arnesson, Nilsson), 1-2 Wiktor Nilsson (Glad, Danielsson), 1-3 Stefan Elliott (Glad, Berglund)

Eftersnacket

Nicklas Danielsson sätter ord på segern och analyserar matchen;

– Jäkligt skönt att vinna och vända! Det är inte så enkelt att bara åka ner hit och ta tre poäng. De får också 0-1 tidigt och har det att gå på, de backar hem mycket och försvarar sig. Då blir det lurigt.

– De försvarar sig bra och kan kontra, så det gäller för oss inte gå bort oss och ha rätt avvägningar. Som mot Västervik fick vi målen tidigt och hade det att spela på, samtidigt som de var tvungna att chansa. Här blev det annorlunda och såna matcher är aldrig lätta.

Efter en trevande första period tog Djurgården över klart i andra, där anfallen och chanserna stundtals radades upp. Att där få med sig kvitteringen var viktigt medger "Nicke";

– Självklart, sen hade vi kunnat göra fler mål redan då. Men det är ett igelkottsförsvar som vi möter, de blockar skott och deras målvakt gör det bra. Men vi nöter på och driver matchen hela vägen under de sista 50 minuterna, egentligen. Det som var viktigt var tre poäng och att gå ifrån matchen som vinnare.

Hannes Feldin