Fyra juniorer skriver nya kontrakt
Publicerad: 2020-04-19
Nyhet
Fyra juniorspelare har förlängt med oss och kommer inledningsvis att konkurrera i A-lagets grovtrupp. Forwarden Oscar Bjerselius samt backarna Ludvig Hedström, Pontus Johansson och Alex Brännstam har alla tecknat avtal.

Djurgården Hockey har under en längre tid byggt upp en stark juniorverksamhet, vilket år efter år visar sig på olika sätt. Nu kan vi meddela att fyra talangfulla juniorladslagsspelare kommer att fortsätta i Djurgården Hockey.
De tre backarna, Ludvig Hedström, Pontus Johansson och Alex Brännstam samt centern Oskar Bjerselius – alla födda 2001 – kommer att fortsätta i Djurgården Hockey och ingå i A-lagets grovtrupp. De kom in på hockeygymnasium för över tre år sedan, och har sedan dess haft en fin utveckling i Djurgården Hockey.
Ludvig Hedström, Alex Brännstam och Oskar Bjerselius var bland annat med och tog det historiska U18VM-guldet på hemmaplan förra våren med Småkronorna, medan Pontus Johansson har representerat U19-landslaget tidigare under säsongen.
– De är fyra olika spelartyper, med olika kvaliteter och egenskaper, vilket gör de intressanta för Djurgården Hockey i framtiden och vi ser en utvecklingspotential för dem i vår organisation och mot vårt herrlag. De har både en förmåga och en potential att utvecklas mot seniorishockeyn och SHL-nivå på att föredömligt sätt, säger Tobias Pehrsson, utvecklingschef i Djurgården Hockey.

ALEX BRÄNNSTAM
Född: 2001.
Position: Back.
Moderklubb: Nacka HK.
– Han har haft en otroligt bra utvecklings i Djurgården Hockey, men som kantrades av skador förra säsongen. En stabil tvåvägsback som löser situationer på isen på moget sätt.

LUDVIG HEDSTRÖM
Född: 2001.
Position: Back.
Moderklubb: Nordia HC.
– Han är en stark defensiv back, en rollspelare och bra i penalty killing. Samtidigt har Ludvig ett bra spel med pucken och främst första passet att sätta igång spelet, säger Tobias Pehrsson.

PONTUS JOHANSSON
Född: 2001.
Position: Back.
Moderklubb: Trångsunds IF.
– En så kallad ”late-bloomer” som utvecklats för varje säsong som gått. Pontus uppvisar ett högkvalitativt spel med pucken och är en offensiv spelskicklig back.

OSCAR BJERSELIUS
Född: 2001.
Position: Center.
Moderklubb: Vendelsö IK.
– En tvåvägscenter, stark i närkamper och bra i man-manspelet. Har en bra defensiv kompetens, rollspelare som kan ta flera roller och har fortsatta positiva uppsidor.

Vi i Djurgården Hockey är stolta över att de fyra juniorlandslagsspelarna väljer att fortsätta sina utvecklingsresor i Djurgården Hockey och samtidigt gratulerar dem till en fortsättning i vår organisation.
– De är fyra unga spelare som vi som klubb skall vårda väl. Vi ser det som viktigt att tålamod får råda i deras individuella utvecklingar. Det i sin tur kommer ta dem till nya nivåer i sin spelarutveckling, där övergången från junior till senior skall präglas av långsiktighet och en smart utvecklingstanke, avslutar Pehrsson.

TRUPPEN JUST NU
Målvakter
Niklas Svedberg, 21/22
Mantas Armalis, 21/22
Backar
Marcus Högström, 21/22
Tom Nilsson, 20/21
Tobias Ekberg, 21/22
Jesper Pettersson, 20/21
Robin Norell, 20/21
Simon Johansson, 20/21
Ludvig Hedström, junior
Pontus Johansson, junior
Alex Brännstam, junior
Forwards
Jacob Josefson, 21/22
Alexander Holtz, junior
Sebastian Strandberg, 21/22
Niclas Bergfors, 20/21
Anton Hedman, 20/21
Michael Haga, 20/21
Linus Andersson, 21/22
Henrik Eriksson, 20/21
Tom Wandell, 20/21
Kalle Östman, 20/21
Mattias Guter, 20/21
William Eklund, junior
Albin Grewe, junior
Oscar Bjerselius, junior
Siffran efter namnen anger kontraktslängd

Djurgården Hockey
Huvudpartners