Derbyseger efter femetta
Publicerad: 2020-10-16
Dam
Vi fick en pangstart på helgen när damlaget besegrade våra lokalrivaler från Solna med 5-1 på bortais. Fem olika målskyttar och en riktigt stark andra period ligger bakom siffrorna.

Dam laget hade derby mot AIK under fredagen och vi visade varför vi är det bättre laget. De kom fyllda av självförtroende efter tre raka segrar men det var vi som tryckte gasen i botten från start. Vi surrade runt hemmalaget och kom som vanligt till många avslut. Vi fick inte hål på målvakten i första trots 11-5 i skott.
Andra perioden blev det ketchupeffekt där vi var ännu mer dominanta och nu med ordentlig utdelning. Vi lassade av 14 skott mot mål och prickade in fyra. Det viktiga första målet sattes av lagkaptenen Andrea Dalen när hon krigar in en retur framför mål. Rätt person på rätt plats.
Två minuter senare var det dags igen. Det är Lova Blom som sätter pucken men målet är Sofie Lundins. Hon snurrar fullständigt upp två motspelare för att få ett friläge och Blom är pigg på returen. Lundin skulle spräcka sin målnolla när hon kunde sprätta upp pucken i nättaket till 3-0. 30 sekunder senare vallade Maria Lindberg in 4-0 och stängde matchen.
Tredje perioden inleddes med ett insläppt mål i boxplay och vi spelade för att kontrollera tillställningen. Det betydde inte att vår målledare Sarah Bujold tvekade att skjuta in 5-1 med åtta minuter kvar.
Seger och vi ligger just nu på en fjärdeplats i en extremt haltande tabell.