Rolle Stoltz hederspris säsongen 2022/2023
Herrlag2023-03-03
Djurgården är glada över att utdela Rolle Stoltz hederspris säsongen 2022/2023 till Stefan Elliott och Adrian Carnebo. Kanadensaren Elliott erhåller seniorpriset för starka insatser och många poäng, samtidigt som Stockholmssonen Carnebo prisas för sina fina framsteg och sin utveckling.

Motivering av vinnaren av Rolle Stoltz hederspris Senior, Stefan Elliott

Han kom in sent under säsongens gång och fick direkt axla ett väldigt stort ansvar både i det defensiva och i det offensiva spelet. Han är en spelare som gör jobbet varje dag, oavsett om det handlar om träning eller match, och han är en ledare både i omklädningsrum och ute på isen.

Han är den back som producerat flest poäng och han har vuxit med uppgiften. Det är med stor glädje som årets seniorpris tillfaller Stefan Elliott.

Motivering av vinnaren av Rolle Stoltz hederspris Junior, Adrian Carnebo

En spelare som fostrats i Stockholmshockeyn med Tullinge som moderförening, och som redan som ungdom valde att flytta till Djurgården. På Hovets is har utvecklingen pekat i positiv riktning och vägen in till juniorverksamheten visat sig vara lyckad. Den här säsongen har han haft en stor, viktig och betydande roll för J20-lagets fortsatta framgång och han har utvecklats både defensivt och framförallt offensivt i sitt spel.

Under höstens grundserie svarade han för fem mål och 16 assist och med sina 21 poäng vann han hela J20-lagets interna poängliga. Från nyår och framåt har han fortsatt att imponera med sitt spel och han ligger nu på femte plats i backarnas totala poängliga. Allt detta i den spetsade topp 10-serien där de främsta lagen spelar.

Med sin stora potential och sina spännande egenskaper hoppas vi kunna följa honom på den stora scenen i Djurgårdströjan in i framtiden. Det är med stor glädje som årets juniorpris tillfaller Adrian Carnebo.

Djurgården Hockey