Forwarden Tereza Plosova till Djurgården
Officiellt2023-05-25
Djurgården är mycket glada över att välkomna Tereza Plosova till föreningen. Den 16-åriga tjeckiskan, som gjort 82 poäng i den inhemska andraligan, ansluter med meriter från spel i såväl VM som JVM.

– Tereza har haft en väldigt fin utveckling det senaste året. Det finns stor potential i henne, det är en spelare som tävlar varje dag. Att Tereza väljer spel hos oss ser vi som en positiv utmaning både för henne och för oss att tillsammans utveckla henne, kommenterar Djurgårdens sportchef Johan Schillgard.

Tereza Plosova, 16 år, är nästa spelare in i Djurgårdens damlag. Tjeckiskan gör därmed landsmaninnan Linda Vocetková sällskap med en flytt från hemlandet till Stockholm. Närmast ansluter Plosova ifrån Bili Tygri Liberec, som hon representerat i sex raka säsonger.

Trots sin ringa ålder har nyförvärvet samlat på sig breda meriter från seniorspel, med totalt 37 matcher i den tjeckiska andraligan. Den kraftfulla och spelskickliga forwarden har producerat hela 82 poäng, något som öppnat upp dörrarna internationellt. Under säsongen som gick gjorde Tereza Plosova först sitt andra JVM och därefter första VM med Tjeckien - och nu väntar spel på Hovets is i Djurgårdströjan.

– Tereza tillhörde JVM-truppen för Tjeckien som spelade i Östersund i vintras. Hon fick sedan även chansen i VM som avgjordes i USA under våren, där hon tävlade mot de allra bästa nationerna, säger Schillgard.

Djurgården Hockey