Djurgården förstärker med mångsidiga backen Gracen Hirschy
Publicerad: 2018-02-15
Dam
Den tredje spelaren att ansluta liksom förstärka truppen är 22-åriga backen Gracen Hirschy.

– Jag växte upp i Indiana och spelade med killarna tills dess att jag var 12 år i min hemstad Fort Wayne. Därefter flyttade jag över för att spela med tjejer och AAA laget utanför Pittsburgh, och när jag skulle börja på High School tog jag beslutet att flytta hemifrån och gå på internatskolan Culver Academies. Under mitt sist år spelade jag för U18-landslaget och lyckades vinna silver.

– Jag är assisterade tränare för damlaget på Aurora universitet utanför Chicago. Har fått möjligheten att börja min tränarkarriär och gå tillbaka till skolan för att ta min master. Jag är så glad att kunna snöra på skridskorna igen och spela sporten jag älskar.

Hur kommer det sig att valet föll på Djurgården?
– En av min tränare på universitet, Peter Elander som är från Sverige har alltid varit en bra kontakt när det kommer till att spela ”därborta” och varit väldigt hjälpsam under den här processen. Jag känner också två före detta lagkamrater i laget, Andrea Dalen och Josefine Jakobsen. Jag vet att Djurgården är ett väldigt tävlingsinriktat lag och att de vann förra året. Jag har hört massor med bra saker och kunde inte vara mer glad över att få bli en i laget.

Sportchefen Nils Ekman ställer sig väldigt positiv till den Gracen Hirschy.
– Hon är en väldigt offensiv back som vi även kommer använda som en playmakerforward om vi vill. Hon är van att spela på fler positioner som gör henne jätteintressant. Hon har offensiva kvalitéer och är väldigt kreativ hockeyspelare.

Hirschy själv är inne på samma spår.
– Jag är en väldigt mångsidig spelare. Även om jag spelat back mestadels i min karriär, har jag fått möjligheten att vara forward också. Jag är en offensiv back som gillar att hoppa upp och spela mycket i den offensiva zonen.

"Förväntar mig att vinna"

– Är även kreativ som spelare som gillar att spela över hela isen. Mina händer och spelförståelse är mina främsta styrkor.

Vad är dina förväntningar på att spela i Djurgården?
– Som i vilket lag jag än är i så förväntar jag mig att vinna. Jag vill vara en del av en historia och vara en del av ett framgångsrikt lag, samtidigt som jag hjälper att fortsätta bygga en bra kultur och miljö.

– Jag är exalterad att ha fått den här möjligheten att spela hockey i Sverige. Även om det blir min första gång i Stockholm har jag bara hört bra saker. Att få spela hockey men också spendera tid i ett land där jag aldrig varit, det ska bli så roligt.

Ekman låter meddelas att det finns ett par gemensamma nämnare med dessa tre spelare. Man ser från Djurgårdens sida liksom deras att det finns en långsiktig plan, båda parterna är nyfikna på varandra. Tre komponenter som sammanfattar är att tjejerna är träningsvilliga, fantastiskt förebilder och gör mycket poäng. ”Vi tror att de kan vara något för Djurgården för flera år framåt”, säger Ekman.

Djurgården Hockey
Huvudpartners