Matchdag: Djurgården – Kristianstad
#DIFKIK2022-09-28
Det är hockeyonsdag med Djurgår’n hemma på Hovet som gäller. Med nedsläpp klockan 19:00 gästar Kristianstad huvudstaden. Tillsammans färgar vi läktarna gula, röda och blå igen - full fart framåt!

Djurgården – Kristianstad, 19:00 Hovet

Köp biljetter till matchen här.

Matchen sänds på C More.

Truppen

Djurgården kommer till spel med samtliga spelare tillgängliga.

Formen

Djurgården: 5-3
Kristianstad: 4-0

Tränarkollen

Joakim Fagervall ger sina analyser av premiärvinsten i fredags, samt stämningen som laget upplevde på Hovet;

– En häftig känsla naturligtvis! Om vi börjar med själva inramningen var det en enorm upplevelse från start, hela Hovet vibrerade. Det var en cool känsla och jag tror att alla kände samma sak.

– Själva matchen fick en väldigt märklig matchbild. Ganska jämnt och fartfyllt från start, sen i takt med att de drar på sig väldigt mycket utvisningar går vi ifrån till 3-0 i första. Samtidigt blir det en väldigt ojämn belastning, vi spelade stora delar av den första perioden med halva laget. Det får vi en baksmälla av i andra, där Västerås är bättre än oss. Sen lugnar vi ner det efter deras andra mål och slutperioden är fantastisk, framförallt i tre mot femspelet. Där tycker jag att matchen vrider över till vår fördel och vi avslutar stabilt.

Fagervall om vad man fokuserat på inför kvällens match mot Kristianstad;

– Det har enbart handlat om samma saker, att träna grundspel och försvarsspel. Vi tycker väl att defensiven hade kunnat vara vassare mot Västerås. Sen även vårt special teams med powerplay och boxplay. Det är vad vi har pratat om och det är där som vi lagt vårt fokus.

Motståndet

– Grundat år 1966 är Kristianstads IK en förening med en gedigen historia. Det skånska laget spelar i färgerna grönt, orange och vitt.

– Våren 2019 gick Kristianstad hela vägen i HockeyEttan och slutade tvåa i kvalserien. Det betydde en historisk uppflyttning till HockeyAllsvenskan, en liga som KIK aldrig tidigare hade spelat i. Tre säsonger senare har man slutat på placeringarna 13, 14 samt senast 6 i ligan.

– Ett antal kända namn har representerat Kristianstad genom åren. Bland annat har Carl och Joel Persson båda fostrats i klubben. Mest noterbart är dock kanske att John Tortorella, den profilstarke NHL-tränaren, gjorde en säsong med Skånelaget på tidigt 80-tal.

Hannes Feldin