Målvakten Hugo Hävelid till Djurgården
Officiellt2023-05-30
Djurgården välkomnar med stor glädje Hugo Hävelid till Hovet och hem till huvudstaden. Den Stockholmsfödde målvaktstalangen, som vunnit U18-VM med Småkronorna samt SM-guld för J20, ansluter till föreningen på ett avtal till 2025.

– Jättekul att knyta Hugo till oss! Vi får in den kanske talangfullaste av alla målvakter bland den starka årskullen 04:or. Han är en enorm tävlingsmänniska med ett bra spelsinne, kommenterar Djurgårdens sportchef K-G Stoppel.

Hugo Hävelid, 19 år, är klar för spel i Djurgårdens IF. Målvakten kommer närmast från Linköping HC, där Hugo gått genom både ungdomslag och juniorlag. Säsongen som gick innehöll en kortare utlåning till Vita Hästen och debut i HockeyAllsvenskan.

Stockholmsfödde Hävelid har trots sin ringa ålder samlat på sig breda meriter från junioråren. Allra främst sticker våren 2022 ut, då han först ledde Linköpings J20 till SM-guld innan det i början av maj blev guld även i U18-VM med Småkronorna. Hugo Hävelid vaktade målet vid fem av Sveriges mästerskapsmatcher. Nu går karriären vidare på Hovets is i Djurgårdströjan.

– Vi hoppas att Hugo kan göra samma resa som Lindbom gjort. Det känns även bra att ha Andrén, Hugo och Teodor Munther i vår organisation. Både Hugo och Teodor är unga, ambitiösa och utvecklingsbara målvakter som kommer att tävla emot och utmana varandra, förklarar Stoppel.

Avtalet är skrivet över två säsonger, det vill säga till 2025. Huvudpersonen själv längtar efter att vända hem till huvudstaden och påbörja det nya äventyret.

– Jag ser redan fram emot att spela på Hovet inför den häftiga publiken! Vi ses i höst, hälsar Hugo Hävelid.

Djurgården Hockey