Tre spelare till Djurgården på lån
Officiellt2021-12-23
Djurgården lånar Sofie Skott Dahl, Kristine Melberg Hansen och Josephine Asperup från Malmö Redhawks. Då damlaget kommer att sakna närmare tio spelare för skador och U18-VM finns den danska landslagstrion med i de fyra kommande matcherna.

– Nu närmast väntar julen och lite ledighet för laget. För oss betyder det dock inte lugn och ro, då vi fortfarande har skador som stör. Vi har därför gjort klart med tre danska landslagsspelare på lån från Malmö Redhawks, förklarar Djurgårdens sportchef Johan Schillgard.

Trion som det handlar om är Sofie Skott Dahl, Kristine Melberg Hansen och Josephine Asperup. 19-åriga Skott Dahl och 20-åriga Melberg Hansen ansluter till backsidan, samtidigt som 29-åriga Asperup i grunden är center men även kan agera försvarare.

De tre danskorna, samtliga med meriter från landslaget, kommer att vara tillgängliga för spel i Djurgårdens nästkommande fyra matcher under perioden 27:e december till 8:e januari. En period där DIF kommer att vara mycket kort om spelare, detta i och med skadeläget samt de sex spelare som blivit uttagna till U18-VM. Låneavtalet med Malmö är därför välkommet.

– Vi får in tre spelare som verkligen vill spela på högsta nivå och som är motiverade att bidra till vår grupp. Bakgrunden till att vi tagit detta beslut är för att överhuvudtaget få ihop ett lag, och som sagt är detta ett lån över fyra matcher, kommenterar Schillgard.

Djurgården vill tacka Malmö för möjligheten att låna Sofie, Kristine och Josephine under en period då vi är i behov av spelare.

Djurgården Hockey