Holtz har skrivit på till 2022
Nyhet2019-09-23
En av Sveriges största talanger har valt att skriva kontrakt med oss till 2022. Alexander Holtz tippas gå som en av de första i NHL-draften i sommar och har startat den här säsongen med två mål och en assist. – Spela i Sveriges vackraste förening. Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger han själv om signeringen.

17-årige Alexander Holtz har sprutat in mål och assist i juniorlagen. Han tippas vara en av dem som går tidigt i sommarens draft i NHL. Han har tillhört A-truppen under försäsongen och har även gjort poäng i uppstarten av SHL. Vi har nu kommit överens om ett rookiekontrakt som sträcker sig till 2022.
– Alexander har varit väldigt duktig under augusti-september månad i vårt herrlag. Det är alltid ovisst med sådana talanger som Alexander hur länge de stannar i Sverige innan de blir aktuella för spel i sin NHL-klubb. För vår del är det viktigt att veta att Alexander trivs i Djurgården och vill fortsätta med sin talangutveckling här så länge som möjligt, vilket det faktum att avtalet sträcker sig till och med 2022 visar, säger sportchefen Joakim Eriksson.

Alexander själv tvekade inte när han fick erbjudandet. – Jag trivs i Stockholm och älskar Djurgården så det var ett enkelt beslut. Det är hur kul som helst. Att spela i Sveriges vackraste förening - det är en dröm som går i uppfyllelse. En ära, säger han.
Det är en målmedveten spelare som har bilden av sin framtid klar för sig – hålla sig i nuet.
– Ska försöka jobba hårt varje dag och bli en bättre hockeyspelare. Jag vill vinna mycket hockeymatcher här i DIF, avslutar han.

Djurgården Hockey