Stoppels sportrapport | vecka 31
Herrlag2022-08-05
Den här veckan har herrlaget återsamlats för att ta upp sin träning, både med fystester och de första ispassen. K-G Stoppel ger en genomgång av veckan som gått samt berättar om Matthew Galajdas ankomst och Michael Holmqvists nya roll.

Laget är pånytt samlat och har återupptagit träningen. Hur har den första gemensamma veckan efter sommaruppehållet sett ut och vad har den innehållit?

– Veckan som gått inleddes med tester måndag och tisdag. Det såg väldigt, väldigt bra ut. Det ger oss en tydig indikation på att den träning som vi bedrev tillsammans hela sommaren var framgångsrik, men också att spelarna varit noggranna under uppehållet och gjort sitt jobb.

– Sen gick vi på is i onsdags. Även där såg det mycket lovande ut med bra intensitet, bra skärpa och bra fokus. Vi ser med tillförsikt fram emot nästa träningsvecka och vår första match.

Bortsett JVM-trion har samtliga spelare varit på plats, även det senaste nyförvärvet Matthew Galajda. När anslöt han till laget?

– Matthew landade igår och installerade sig i staden. Idag genomförde han sitt första träningspass. Det är väldigt kul att ha honom här.

Det är nu drygt en och en halv vecka sedan vi gjorde klart med honom. Vad är det för typ av spelare som vi får in på målvaktsposten med Matthew?

– Det är ju en välskolad målvakt. Som tidigare sagt har han ett bra college record och har under sin tid på collegenivå varit tydlig förstamålvakt. Matthew är villig att göra resan för att ta nästa steg i sin professionella hockey, vi ser det som viktigt att ha motiverade spelare. I övrigt är det en jäkligt bra kille som, trots att han landade igår, redan känns som att han kommit in riktigt bra i omklädningsrummet.

Tittar vi på den här första träningsveckan har vi haft samtliga ur tränartrion med på isen, men även J20:s tränare Michael Holmqvist. Hur kommer "Honken" att användas runt herrlaget framöver?

– "Honken" har under många år gjort ett jäkligt bra jobb med juniorlagen. Han besitter en hög kompetens och har också ett stort engagemang för att utveckla spelarna. Han kommer delvis att ingå i ledarstaben på herrsidan, genom att ett antal dagar i veckan vara med när vi jobbar med våra forwards.

– Vi tittar även på en plan på hur vi över tid ska kunna slussa honom vidare upp i herrlaget på en fullskalig basis. Det här ser vi som ett bra första steg. Flera av "Honkens" adepter spelar i herrlaget nu och han trivs med att jobba individuellt, så han kommer att vara som klippt och skuren för den här rollen.

På backsidan har Nils Strandberg Sarén lånats in för hela augusti månad. Hur är läget i övrigt på transferfronten?

– I övrigt pågår och fortgår ett intensivt arbete med just backsidan. Vi ska hitta rätt typ av backar, både kvalitets- men också karaktärsmässigt. Vi har ett antal diskussioner som vi hoppas gå i mål med inom kort.

Hannes Feldin