Marcus Ragnarsson: "Vi gör det svårt för BIK"
#BIKDIF2023-03-23
Det är torsdagskväll och det är dagen innan den fjärde kvartsfinalen. Med ledning 3-0 i matcher gör Djurgården sig redo att rulla tillbaka till Karlskoga. Marcus Ragnarsson blickar tillbaka på en trygg insats senast, pekar ut de defensiva framstegen och ger sina tankar inför fredagen.

Det blev Liam Öhgren som fick det sista ordet i Nobelhallen igår, onsdag. Med elva sekunder kvar punkterade forwarden en match som redan då var vunnen. Öhgrens puck i öppen Karlskogabur innebar 3-0 på resultattavlan, sedan Olle Liss och en comebackande Jonathan Lekkerimäki gett DIF övertaget tidigare i matchen. Längst bak höll Carl Lindbom nollan och laget stod återigen för en solid insats.

– Inför gårdagen hade vi talat mycket om att det var deras först match hemma, vi förväntade oss att de skulle komma ut hårt. I de första bytena blev vi lite omständiga och bjöd på något läge där de hade kunnat tagit ledningen. Det var givetvis mindre bra. Men vi lyckades reda ut det, sen gjorde vi mål i vårt första powerplay bara minuten efter, konstaterar Marcus Ragnarsson.

Den assisterande Djurgårdstränaren delar bilden av en match som Djurgården till stora delar kontrollerade väl. Efter att ha vunnit 4-1 två gånger om hemma på Hovet skiljde det återigen alltså tre mål - en tydlig vinstmarginal.

– Självklart hade de några lägen på oss, men summerar man över 60 minuter höll vi ganska bra koll. Vi gjorde två mål i powerplay och stängde ner deras fem mot trespel i den andra perioden. I mångt och mycket var det ett helt okej spel bakifrån, genom mittzonen och vi fick ner pucken bra på dem, analyserar "Ragge" och fortsätter;

– Vi var noggranna med att inte ge dem spelvändningar, sen tycker jag även att vi skapade lägen i offensiven. Vi hade bra rörelse och skott från rätt ytor.

Pekar på vikten av en bra start: "De första tio minuterna blir otroligt viktiga"

I och med resultaten har Djurgården skaffat sig en ledning med 3-0 i kvartsfinalserien. Det innebär slagläge inför fredagens nya batalj, som även den spelas i Karlskoga. Ett motstånd som DIF hittills hållit under uppsikt med endast två insläppta mål på tre spelade matcher. Starka siffror.

– Visst är det så. Vi har steppat upp en del i spelet framför mål, vi har mer koll på inkommande spelare nu. Sen står vi upp väl och gör det svårt för Karlskoga att komma till lägen. Det är något som vi ska fortsätta med, först och främst i morgondagens match, betonar Ragnarsson.

Ställningen i matchserien är som sagt 3-0, vilket betyder att en vinst skiljer oss från avancemang till semifinal. Vad säger du om utgångsläget?

– Givetvis har vi satt oss i ett väldigt bra läge. Samtidigt är det sista chansen för Karlskoga imorgon, och oerhört viktigt att vi återigen är nollställda och att vi kommer ut med en bättre start, säger "Ragge".

– Vi måste vara påkopplade direkt, få ner pucken djupt och börja massera dem med långa anfall. Det har vi sett gett effekt i den här matchserien. Sen handlar det om att vara starka i alla tre zoner och komma till avslut, men de första tio minuterna blir otroligt viktiga.

Hannes Feldin