Effektiv förstaperiod gav seger
Publicerad: 2020-10-14
Dam
Vi har haft problem med målskyttet. I kväll lossnade det omgående med fyra mål på sex skott. Det blev en välförtjänt 4–2-seger mot SDE.

Vi är det laget i ligan som skjuter överlägset flest skott på mål, men innan dagens match var vi samtidigt det minst effektiva.
I kväll kom äntligen utdelningen.
Redan efter i den första perioden gjorde vi fyra mål – på bara sex skott.
Knappt sju minuter in i mötet med SDE höll sig Maria Lindberg framme, tog till vara på en sargstuds, och spräckte sin personliga målnolla.
Två minuter senare bjöd vi på ett fint kombinationsspel i anfallszonen där vår skyttedrottning Sarah Bujold var sist på pucken och sköt sitt femte mål för säsongen med ett distinkt avslut fram till 2–0.
SDE hann reducera därefter, men bara 29 sekunder senare var det Alexis Mauermanns tur att avsluta med ett distinkt handledsskott i nättaket.
Och innan första paus avlossade Felicia Linder ett vältajmat skott utifrån som letade sig in bakom trafiken framför mål och i nät.
Då kändes matchen redan avgjord.
Vi gjorde inga fler mål, men kunde kontrollera resten av matchen.
I mellanperioden reducerade SDE på nytt, men sedan stängde vi igen.
I slutskedet chansade rivalerna med att ta ut målvakten, men det var snarare vi som var närmast ett mål i öppen kasse.
Matchen slutade således med en 4–2-seger, vilket innebär att vi avancerar till fjärdeplats.
På fredag är det dags för ett nytt derby då vi möter AIK på bortais.