Lyckad aktivitet i Ericsson Globe
Publicerad: 2017-08-22
Nyhet
Tillsammans med Stockholm Live arrangerar DIF Hockey 21-27 augusti 2017 Stockholm Hockey Week. Förutom isträningar för DIF Hockey och NHL-spelare pågår en hel del andra aktiviteter. I måndags bjöds ett 40-tal ensamkommande barn in till Ericsson Globe för att åka skridskor.

– Det här är ett initiativ av Djurgården Hockey som vi verkligen hyllar. Stockholm Hockey Week öppnar möjligheten för alla Stockholmare, oavsett bakgrund, att få prova hur det är att åka skridskor i inget mindre än hockeyns nationalarena Ericsson Globe, säger Marie Lindqvist, VD Stockholm Live som är medarrangör och arenaoperatör.

Arbetet för Stockholmshockeyn handlar bland annat om att sänka trösklar för att få fler att börja idrotta. Stadens barn och ungdomar ska även ha bättre förutsättningar och bättre miljöer när de utövar sin idrott. K-G Stoppel, vice VD, i Djurgården ser positivt på de aktiviteter som gjorts och vad som komma skall.

– Det blev en jättebra aktivitet i går. Det är en av många aktiviteter vi gör under Stockholm Hockey Week och den här veckan är till för att tydliggöra Stockholms ishockey. Målet är att samla in pengar till projekt så att vi kan sänka trösklarna och göra hockeyn mer tillgänglig i Stockholm.

Allt överskott från Stockholm Hockey Week går till att göra hockeyn mer lättillgänglig. Exempel på satsningar som kan möjliggöras är fler isytor för spontanhockey, få fler tjejer att börja spela hockey och att få fler ledare och domare aktiva inom hockeyn.

På fredag spelar All Stars Stockholm mot Djurgården i Ericsson Globe. Biljetter till matchen kan du köpa från 105 kronor inklusive serviceavgift. Köp biljetter här

{!A}

Joel Widerberg