Matchstraff när vi förlorade på bortais
Publicerad: 2020-10-15
Nyhet
Andra perioden är fortsatt vår akilleshäl i SHL. Vi har haft mycket svårt i den hittills och det blev avgörande mot Linköping då vi åkte på matchstraff och ett tvåmålsunderläge i just andra perioden. Vi kom ikapp men tappade poängen i sista. – En av de slarvigaste hockeymatcherna i SHL den här säsongen summerade Robert Ohlsson.

Vi klev in till mathcen mot Linköping med en förhoppning om tre poäng och det började blixtrande bra från vår sida. Första kedjan såg till att ge oss ledningen redan i första byte4t genom Alexander Holtz. Det var Josefson som vann pucken bakom mål och spelade vidare till Eklund. Snabbt vidare till Holtz och smakstarten var ett faktum.
Glädjen blev inte långvarig när vi tappar fokus i egen zon och Linköping tillåts få in en kvittering bara minuten senare. Här tappar vi lite fart och hemmalaget utökar även ledningen i slutet av perioden.
Vi krigar in en kvittering genom Tom Wandell och går till en vila med ett oavgjort resultat.

Utvisningar och matchstraff
Andra perioden skulle bli en svart sådan. Fem minuter in drar Björnfot på sig ett matchstraff, vårt tredje på fem matcher, och vi hade fem minuter med en man mindre på isen framför oss.
3-2 till hemmalaget kom kvickt och när vi med tre minuter kvar får en utvisning till kändes det omöjligt. Ett uppoffrande försvarsspel och en Armalis som fick slita ordentligt klarade av både spelet med två man mindre och sedan den kvarvarande minuten ed fyra spelare på isen. Vi var inte lika lyckosamma vär vi tvingades spela med en man mindre ännu en gång. Puck över sargen av nye backen Bobby Nardella och ett nytt insläppt mål. 4-2 till hemmalaget.
Dick Axelsson stod för en reducering i PP med minuten kvar av perioden och vi hade häng på hemmalaget.

**Jakt och tapp **
Tredje perioden var en jakt på kvittering och vi var mycket mer alerta än i andra perioden. Kvitteringen skulle komma och även den i powerplay. Bobby Nardella visade upp snabba fötter på blålinjen och skapade yta till en diagonalpassning som spelades in av Strandberg till Ågren som kunde styra in 4-4.
Det var spelet framför egen kasse som till slut kostade oss poängen. Hemmalagets anfallare kunde ensam slå in en retur efter halva sista perioden framför Mantas Armalis. Vi jagade resten av matchen men kom inte närmare än ett stolpskott från Högström.