Vi är påväg i rätt riktning
Publicerad: 2017-09-22
Patrik Lundh ger sin syn på hemmapremiären mot Malmö och gläds åt fansens insatts på läktaren.

Det tog tre minuter in i den tredje perioden, sen hade Patrik Lundh gjort sitt åttonde mål i Djurgårdströjan och hans första för säsongen.

Det var en fin aktion. Lundh smög sig fram från sargen, in framför mål och när Bourque upptäckte det kunde nyförvärvet från Colorado enkelt slå in en passning som Lundh vinklade in mellan benen på Malmömålvakten.

Efter matchen var Patrik Lundh nöjd med sitt mål, men han var ändå självkritisk till lagets insats.

– Det är alltid så att man vill få med sig tre poäng, vi slarvade till det lite för oss själva på något av målen. Vi får ta lärdom av det och det var starkt av oss att göra vinstmålet på övertid.

Patrik Lundh tryckte mycket på att det var en otrolig skillnad på spelet mot Malmö än vad det var i seriepremiären borta mot HV71.

– Nere i Jönköping stod vi på hälarna, nu var vi framåt nästan hela matchen. Vi checkade och hjälpte varandra, till skillnad mot förra matchen då vi lämnade varandra i sticket emellanåt.

Lundh var också väldigt nöjd med fansens insats i hemmapremiären.

– Det är helt magiskt. Man får väldigt mycket energi av att gå ut i spelartunneln och höra hur de eldar igång och sen kör på hela matchen. Jag hoppas de tyckte det var roligt att se oss också när vi bjuder på hyffsat bra hockey. För det är det vi vill ge dem. De ger oss energi från läktaren och då vill vi ge tillbaka på isen.

Magnus Fredlund