Herrlagets spelschema för försäsongen 2023/2024
Spelschema2023-05-31
Spelschemat för herrlagets försäsong är äntligen här. Djurgården förbereder sig för resan tillbaka med sex matcher, varav tre spelas i Visby som en del av Svenska Spel Trophy. Avslutningsvis väntar ett genrep hemma på Hovet mot Brynäs.

Totalt innehåller Djurgårdens försäsongsschema sex matcher spridda över tre olika spelveckor. Det är en minskning med två matcher jämfört med föregående år, samtidigt som laget nu även inleder sitt matchspel tolv dagar senare. Förändringarna är en del av herrlagets plan för försäsongen.

– Förra året spelade vi lite fler matcher och hade ett stort fokus på HockeyAllsvenskt motstånd. Nu har vi försökt att hitta en mix av bra matcher, där vi börjar matchandet något senare. Vi har velat skapa en bra variation av matcher och motstånd, berättar Djurgårdens sportchef K-G Stoppel och utvecklar;

– Vi har ett utländskt motstånd i form av TPS Åbo, i övrigt är det mestadels SHL-lag innan vi avslutar med genrepet mot Brynäs hemma. Det kan bli en riktigt rolig match på Hovet.

Utöver finska TPS Åbo och HockeyAllsvenska ligakonkurrenten Brynäs står HV71, Visby/Roma, Frölunda och Örebro för motståndet. Tre av försäsongsmatcherna spelas i Visby, dit Djurgården även i år reser för att delta i Svenska Spel Trophy. En turnering som arrangeras av Visby/Roma.

Till den här sommaren har turneringen utökats från tre till fyra lag, något som betyder ytterligare en match. Dessutom förlängs vistelsen på Gotland och DIF kommer att spendera närmare en vecka på ön. Just kombinationen av matcher, träning och kvällsaktiviteter gör resan till ett slags miniläger.

– Ja, det var ett jättebra upplägg med bra matcher och bra förutsättningar i en bra miljö. Försäsongen har annars en tendens att bli rätt monoton med mycket träning. Då är det skönt att kunna bryta av från Hovets katakomber, komma iväg till andra miljöer och få spela i annorlunda ishallar. Dessutom är perfekt att kombinera matchandet med andra lagaktiviteter, förklarar Stoppel.

Djurgårdens samtliga försäsongsmatcher 2023/2024

Onsdag 23/8 HV71 – Djurgården (Svenska Spel Trophy)
Fredag 25/8 Visby/Roma – Djurgården (Svenska Spel Trophy)
Lördag 26/8 Djurgården – Frölunda (Svenska Spel Trophy)
Tisdag 5/9 Djurgården – Örebro
Fredag 8/9 TPS Åbo – Djurgården
Torsdag 14/9 Djurgården – Brynäs

Köp biljetter till Svenska Spel Trophy här.

Köp biljetter till Djurgården – Örebro i Eskilstuna här.

Information om biljettsläpp till genrepet på Hovet följer senare under sommaren.

Djurgården Hockey