Ändring av målskytt - René Bourque
Nyhet2017-09-22
Marcus Högström låg bakom det viktiga 1-1 målet igår. Men det var inte han som var siste djurgårdare på pucken. René Bourque styrde in sitt första mål i Djurgården.

Marcus Högströms arbete före 1-1 målet kan inge ta ifrån honom. Att lobba spelare i hockeyn är inte vanligt, och inte lätt. Sen vänder han snyggt bort ännu en försvarare innan han skjuter iväg skottet. Men att det går in i mål - det tackar vi René Bourque för. Han inte bara stör Ahlsenfeldt, han styr pucken upp över axeln. Därmed säger vi grattis till hans första mål i Djurgården och grattis till en riktigt fin kväll. Bourque stod även för assisten när Patrik Lundh styrde in 3-2.

Första kedjan levererade
Det är bra att ha många kedjor som kan producera - men att ha en förstakedja som visar vägen är viktigt. Och vår förstakedja med Bourque-Enqvist-Lundh är riktigt bra. Igår stod de för 6 poäng. Demokratiskt fördelat på varsitt mål och varsin assist. Det är en kedja att se upp med för motståndarna och en kedja att hålla ögonen på för oss. De får klockan att klämta på Hovet.

Engqvist ledaren
Det är centern och hemvändaren Andreas Engqvist som visat varför han varit utomlands så länge och varför Robert Ohlsson menar att han hade kunnat stanna utomlands om han velat. 2 mål och en assist på två matcher talar sitt tydliga språk. Det uppoffrande spelet ett annat. Andreas är hungrig och spelar för skölden.

Missa inte nästa chans att se laget hemma. Biljetter

Mattias Lönngren