Målexplosion gav skön seger
Publicerad: 2020-10-17
Herr
Underläge 2–3 efter två ronder. Men i tredje perioden bjöd vi på en målexplosion och vände till en 6–3-seger mot HV71.

Viktiga poäng stod på spel, och vi jagade också revansch efter två snöpliga förluster.
Då kom vi ut starkt i hemmamötet med HV71 och tog välförtjänt ledningen när Niclas Bergfors direktsköt 1–0 i slottet, i spel fem mot fyra.
Det var en period med mersmak, men inga fler mål skulle komma.
I färskt minne hade vi de upprepat svaga andraperioderna hittills under säsongen, men den här gången såg vi ut att bryta det mönstret. Vi fortsatte att spela bra, och skapade en uppsjö målchanser.
Då tog motståndarna följdaktigt time out – och vi tappade plötsligt spelet.
HV71 kunde både kvittera och vända på matchen till 1–2, men även om Jacob Josefson kvitterade till 2–2 kort därpå kunde smålänningarna gå till pausvila med ledning 2–3.
Ett jobbigt utgångsläge.
Men då bjöd vi på en riktig målexplosion.
Först kvitterade Josefson på straff, sedan trampade Sebastian Strandberg – i spel fyra mot fem – förbi HV-backarna och kunde sätta 4–3 på ett friläge.
Men målproduktionen slutade inte där. I powerplay gick pucken som på ett snöre mellan Strandberg, Bobby Nardella och Dick Axelsson. Den sistnämnde avslutade mot tomt mål.
I slutminuterna drog vi på oss ett matchstraff och fick spela fyra mot sex. Men mitt i HV-pressen stack Dick upp och gjorde ytterligare ett mål, 6–3 i öppen kasse.
En riktig höjdarkväll för de två tvåmålsskyttarna Axelsson och Josefson, men även för Strandberg som stod för ett mål och tre (!) assist.