Liam Öhgren uttagen till JVM
Landslag2022-07-21
Liam Öhgren har under torsdagen som tredje Djurgårdsspelare tagits ut till den svenska JVM-truppen. Forwarden gör därmed Carl Lindbom och Jonathan Lekkerimäki sällskap i det landslag som inleder mästerskapet den 10:e augusti i Kanada.

I augusti kommer vinterns uppskjutna JVM att spelas. Sedan tidigare har den svenska mästerskapstruppen presenterats, med målvakten Carl Lindbom och forwarden Jonathan Lekkerimäki uttagna. Nu står det klart att duon får sällskap av en tredje Djurgårdsspelare i form av Liam Öhgren.

18-åringen har under torsdagen kallats in av förbundskapten Tomas Montén, sedan William Eklund tackat nej till mästerskapet. Öhgren tar plats i en preliminär mästerskapstrupp med totalt 23 namn, där tre alltså har Djurgården som klubbadress.

JVM spelas mellan den 9:e till 20:e augusti i Edmonton, Kanada. Sverige kliver in i mästerskapet den 10:e augusti, då Juniorkronorna premiärspelar mot Schweiz. Landslaget har redan samlats för ett förberedande läger i Upplands Väsby, innan man senare gör resan över till nordamerikansk mark.

Vi önskar våra tre Djurgårdare all lycka till!

Hannes Feldin