Jägarn är tillbaka
Publicerad: 2018-11-13
Nyhet
Axel Jonsson Fjällby kommer ansluta till laget för resten av säsongen. Han flyger natten mot torsdagen och kan vara tillgänglig redan till matchen mot Frölunda. – Spela på Hovet är det roligaste som finns. Nu ska jag göra allt för att vinna SM guld, säger Fjällby om återkomsten.

Axel Jonsson Fjällby kommer att spela resten av säsongen med Djurgården. Han har varit över i NHL och tillhört Washingtons organisation och gjort allt för att ta en plats. Efter en bra camp med träningsmatcher tillsammans med Washington och 16 matcher i farmarlaget så kommer han hem.
– Det har varit mycket lärorikt och jag har fått en försmak av hur hockeylivet är i Nordamerika. Det kommer öka mina chanser nästa gång. Det känns helt rätt att komma hem till Djurgården och göra ett år till i SHL, säger Axel Jonsson Fjällby.
– Vi har glädjande nog enats med Axel Jonsson-Fjällby och Washington om att Axel lånas ut till oss för resterande del av denna säsong. Från Djurgårdens sida har vi aldrig räknat med att Axel skulle återvända, vilket han nu glädjande nog har gjort. Men vi har dock under höstens gång hållit en plats öppen för honom i hopp om hans återvändo och därför känns det jättekul att Axel är tillbaka, säger sportchef Joakim Eriksson.

Vi vet vad vad nummer 91 kan göra på isen och Fjällby själv ser fram emot att återförenas med både Hovet och bröderna Davidsson.
– Spela på Hovet är det roligaste som finns. Nu ska jag göra allt för att vinna SM guld. Samspelet med bröderna Davidsson var bra förra året och jag känner att det kommer vara ännu bättre den här säsongen, säger Fjällby om återkomsten.

– Axel blir en viktig pusselbit i vår redan starka forwardsbesättning. Han adderar fart, genombrottsstyrka och förhoppningsvis också en del målskytte till oss. Vår målsättning är att försöka hjälpa Axel i sin fortsatta utveckling mot att ha en ökad kontroll i sitt puckinnehav trots den extremt höga fart han åstadkommer med sin skridskoåkning, säger Joakim Eriksson.

Vår ambition är att bli klara med alla papper så att Fjällby är tillgänglig för spel på torsdag om tränarna vill använda honom på en gång. Han landar under torsdagen.
Välkommen tillbaka ”Jägarn”
Biljetter till hemmamatcherna hittar du här - jaga rätt på din

Djurgården Hockey