DIF hämtade upp - men föll i förlängningen
Publicerad: 2023-04-02
#IFBDIF
Den första semifinalen blev en riktig holmgång. Efter att Björklöven tagit ledningen i den inledande perioden och utökat i andra bet Djurgården tillbaka. Först fint genom Noah Östlund och därefter via Liam Öhgren, som endast 2:50 från slutet utjämnade till 2-2. I förlängningen avgjorde sedan hemmalaget och ställningen i matchserien är 0-1 inför tisdagens nya fight i Umeå.

Björklöven – Djurgården

Resultat: 3-2 ÖT1 (1-0, 1-1, 0-1, 1-0)
Skott: 36-37
Mål: 2-1 Noah Östlund (Klasen, Nilsson), 2-2 Liam Öhgren (Hammarlund)

Ställningen i matchserien: 1-0 till Björklöven

Eftersnacket

Huvudtränare Johan Garpenlöv summerar matchen;

– En matchbild som vi hade förväntat oss. Det är mycket känslor, tight, tätt och tufft. Vi var inte riktigt med från start tycker jag, vi svarade inte upp ordentligt första tio-tolv minuterna.

– Sen äter vi oss in i matchen på ett bra sätt och andra och tredje perioden genomför vi på det sätt som vi vill spela. Där tycker jag att vi driver spelet, är starka på puck och kontrollerar spelet på ett bra sätt. Det är inte så lätt att komma hit att spela med bortapublik, så vi gör många saker bra.

"Garpen" ger sina tankar om den bittra övertidsförlusten;

– Det är bäst av sju matcher, inte en match. När det blir övertid kan det bli ett skott, en studs eller som i det här läget ett skott från blålinjen som går in. Vi hade våra chanser innan, men kunde inte kapitalisera på dem.

– Nu får vi samla ihop oss, titta på den här matchen och komma ut igen på tisdag. Försöka vara med från start då och inte behöva jaga bakifrån.

Hannes Feldin