Djurgården förstärker med poänggörare Amy Menke
Publicerad: 2018-02-15
Dam
Den andra spelaren att förstärka är 22-åriga forwarden Amy Menke.

– Jag är från Shakopee, Minnestoa och har sen dess att jag tog examen från North Dakota jobbat med sälj och coachning i min hemstads hockeylag för tjejer. Jag var även med i U18 och tog silver 2013 med det laget.

– När jag inte spelar hockey gillar jag utomhusaktiviteter såsom att åka snowboard, wakeboard och fiska.

Hur kommer det sig att du fått upp ögonen för Djurgården?
– Jag fick upp intresset att spela hockey i Europa när var på college. Några av min förre detta lagkamrater, som Samantha Hanson som spelade i Djurgården förra året, reste över för att spela en ofullständig säsong med ett Europeiskt lag. Jag kontaktar min före detta tränare Peter Elander och frågade honom om han visste något bra lag att rekommendera och gav förslag på Djurgården.

– Känner två spelare sedan tidigare i Djurgården, Josefine Jakobsen och Andrea Dalen och har fortsatt se dem ha framgång med Djurgården i några år så jag visste att det skulle vara ett framgångsrikt och tävlingsinriktat lag.

"Vi förväntar oss att hon gör poäng"

Sportchefen Nils Ekman har en klar bild över vem Menke är som spelare och vad hon förväntas bidra med.
– Hon är en snabb och vältränad forward som kommer bidra med mycket fart, vi kommer bli ett snabbare lag med henne. Hon har gjort väldigt mycket poäng och vi förväntar oss att hon kommer göra mål och poäng.

Menke själv är även hon inne på det Ekman säger och bekräftar samtliga komponenter.
– Som hockeyspelare är min styrka min fart. Jag skulle säga att jag är en tvåvägsforward som har möjlighet att spela offensivt lika starkt som defensivt. Jag hoppas kunna hjälpa laget med att göra mål.

Vad är dina förväntningar att spela i Djurgården? -Att ansluta till Djurgården det här året förväntar jag mig att spela snabbt, fysiskt och tävlingsinriktat hockey på en professionell nivå. Jag hoppas kunna göra bidra och se effekten i lagets framgång.

Att flytta till ett annat land ser Menke som något som ska bli ett äventyr där hon får chansen att se mer. -Jag har bara varit i Europa en gång förut (Finland) men hade inte möjlighet att se så mycket av kulturen då. Det ska bli kul att träffa nya människor och se nya saker. Vet inte jättemycket om Sverige så exalterad att lära mig och få uppleva kulturen när jag är där.

Ekman låter meddelas att det finns ett par gemensamma nämnare med dessa tre spelare. Man ser från Djurgårdens sida liksom deras att det finns en långsiktig plan, båda parterna är nyfikna på varandra. Tre komponenter som sammanfattar är att tjejerna är träningsvilliga, fantastiskt förebilder och gör mycket poäng. ”Vi tror att de kan vara något för Djurgården för flera år framåt”, säger Ekman.

Amy Menke ansluter till truppen redan imorgon och spelar första matchen efter uppehållet mot AIK, 1 mars på Hovet 19.30.

Djurgården Hockey
Huvudpartners