Djurgården tackar av Carl Lindbom
Officiellt2023-06-02
Carl Lindbom lämnar för spel i annan liga och Djurgården önskar ett stort lycka till. Det 20-åriga målvaktslöftet har gått genom föreningens ungdoms- och juniorled, vann Guldgallret samt Årets målvakt säsongen som gick och gjorde även mål i ett derby.

– "Calle" har gjort en väldigt fin utvecklingsresa här i Djurgården. Först både som ungdomsspelare och junior och nu det senaste året med herrlaget, där han spelade till sig en startplats. Jag och hela föreningen vill önska honom ett stort lycka till med den fortsatta karriären, kommenterar Djurgårdens sportchef K-G Stoppel.

Carl Lindbom, 20 år, kom till Djurgården redan som ungdomsspelare och har representerat föreningen sedan dess. Säsongen 2019/2020 flyttades målvakten upp till J18, året efter blev det spel i J20 och till den gångna säsongen tog Carl även klivet in i herrlagets trupp. Där stod Lindbom snabbt för ett stort genombrott som bar hela vägen till en rad utmärkelser.

För när säsongen summerades hade Stockholmssonen tagit emot priserna Guldgallret, Årets målvakt och Årets rookie. Under torsdagen skrev Carl under ett NHL-avtal med Vegas Golden Knights, som han är draftad av sedan 2021, och målvakten lämnar nu Djurgården för spel i annan liga. Totalt blev det 42 tävlingsmatcher i Djurgårdströjan och åtta hållna nollor, samt ett minnesvärt mål i vårens hemmaderby mot AIK.

Djurgården tackar Carl Lindbom för hans insatser i föreningen och önskar honom all lycka framöver.

Djurgården Hockey